Source
Foto: ANP

Rutger Hauer overleed afgelopen vrijdag op 75-jarige leeftijd. Niet alleen Nederland rouwt om de acteur, maar ook Hollywood herdenkt onze eigen filmlegende. 

Guillermo del Toro

Iedereen in Hollywood heeft wel een herinnering aan Rutger Hauer. Als ze niet met hem hebben samengewerkt, dan groeiden ze wel op met zijn films. Regisseur Guillermo del Toro (The Shape of Water, Pacific Rim) noemt Hauer een intense, diepzinnige, oprechte en magnetische acteur die eerlijkheid, kracht en schoonheid in zijn films stopte. 

 

Article continues after the ad

Gene Simmons

Gene Simmons, de bassist van de rockband Kiss, maakt niet alleen muziek, hij kluste ook bij als acteur en speelde met Rutger Hauer in de film Wanted: Dead or Alive. Simmons noemt het droevig nieuws dat Hauer is overleden en herinnert hem als een vriendelijke en meelevende gentleman. 

 

Bryan Adams

Gene Simmons is niet de enige rocker die met Hauer heeft gewerkt. Bryan Adams maakt naast muziek ook foto's en heeft enkele mooie plaatjes van Rutger Hauer geschoten voor een campagne van kledingmerk Gaastra. 

 

Ice-T

Niet alleen rocksterren hebben met Rutger Hauer gewerkt, ook rapper Ice-T heeft een film gemaakt met de Nederlandse acteur. 

 

Vincent D'Onofrio

De karakteracteur, die schitterde als The Kingpin in Netflix-serie Daredevil, heeft lang geleden ooit gewerkt met Rutger Hauer en heeft daar veel goede herinneringen aan. "Hij was een schat van een man," schrijft Vincent D'Onofrio in een tweet. "Ik zal nooit zijn Nederlandse films en Blade Runner vergeten. Hij zal mij altijd bijblijven."

 

More content below the advertising