Shownieuws als Charlies angels
Source
Foto: Mike van den Toorn

Speciaal voor Veronica Magazine lieten Airen Mylene, Tooske Ragas en Dyantha Brooks zich fotograferen als Charlie's Angels. Hoe stoer zijn de presentatrices van Shownieuws in het echte leven?

Dyantha Brooks begon, met een achtergrond als dj, als muziekdeskundige bij Shownieuws. Sinds drie jaar is ze er presentatrice.

Hoe stoer ben jij?

"Als ik met mijn zoontje van drie naar de speeltuin ga, wil ik overal op klimmen en vanaf springen. Dat geeft ongeveer het niveau van thrill aan dat ik opzoek. Ik zou sowieso geen goede geheim agent zijn, want ik kan geen geheimen bewaren. Toen ik zwanger was, heb ik dat met vijf weken al aan mijn werkgever verteld."

Article continues after the ad

Is het lastig om nieuwtjes en roddels over BN’ers te brengen?

"Soms wel, zeker als je diegene persoonlijk kent. Ik houd het dan bij de feiten, al vind ik het wel boeiend om meningen van deskundigen te horen: postte André Hazes te snel een liefdesfoto? En soms ga ik met een knoop in mijn maag de show in. Toen Fred van Leer uit huis was getakeld, had iedereen op social media het daarover. We moesten het dus brengen. Dat vond ik lastig, want we wisten nog niet wat er was gebeurd en er zijn altijd familieleden die kijken. Dat moet je met respect doen. We brengen ook niet klakkeloos alles. Toen André van Duin ziek was, was dat bij ons op de redactie al bekend. Maar het is niet aan ons om dat aan Nederland te vertellen."

 

Tooske Ragas is de nieuwste aanwinst van Shownieuws: ze presenteert het programma sinds januari.

Zou je een goede privédetective zijn?

"Dat denk ik wel, ik kan namelijk heel goed liegen. Vreselijk, en ik heb het al heel lang niet gedaan, hoor. Op de middelbare school keek ik een keer af tijdens een proefwerk Engels, toen de docent me op heterdaad betrapte. Ik dacht: ik kan het toegeven, maar dan heb ik een 1. Of ik ga er full force tegenin – met mijn blonde haar, grote ogen en ronde gezicht zou je al snel kunnen denken dat ik schattig en onschuldig ben. Ik ben met al mijn kracht gaan huilen: hoe kunt u dat nou van mij denken? Bij mijn diploma-uitreiking heb ik wel toegegeven dat ze gelijk had."

Hoe is het om niet meer als BN’er geïnterviewd te worden door Shownieuws, maar het zelf te presenteren?

"Ik heb het vast weleens vervelend gevonden dat er iets over mij werd gezegd in een showbizz-programma. Ook daarom hou ik altijd nog in
gedachten wat Viktor Brand, die Shownieuws jarenlang heeft gepresenteerd, me vertelde toen ik hem om tips vroeg: je hebt het over mensen die zich niet ter plekke kunnen verdedigen. We gaan journalistiek te werk, met hoor en wederhoor, maar het is toch goed om die ‘verdedigende’ rol soms op je te nemen. Je moet zorgvuldig omgaan met de manier waarop je nieuws brengt."

 

Airen Mylene is de oudgediende van het presentatieteam: zij is sinds 2014 te zien achter de Shownieuws-desk.

Ben jij een daredevil?

"Totaal niet. Hoewel, toen ik meedeed aan Fort Boyard, merkte ik dat ik niet heel bang ben. Op YouTube staat nog een aflevering waarin ik boven aan dat fort over een smalle richel klim met de kolkende zee onder me en vanaf een stoel naar een bal in de lucht spring. Dat flikte ik toch maar even, ook al moest ik daarna keihard janken omdat ik het heel eng vond. Vroeger zei mijn coach op het hockeyveld al: je bent petite, maar je gaat het hardst van allemaal."

Heb je nog tv-dromen?

"Ik zou het liefst iets maken waarin ik een stukje Airen kwijt kan: ik ben nieuwsgierig, een beetje een baldadig jongens-meisje, met veel flauwe humor en actief. Een dynamisch programma waarin ik mezelf kan blootstellen aan allerlei ervaringen lijkt me heerlijk. Het lijkt me superinteressant om mensen die een bijzonder bestaan hebben opgebouwd te vragen: hoe ziet jouw leven eruit, in welke kringen begeef jij je, waarom zijn dit jouw overtuigingen? Ik verwonder me graag over de wereld om me heen."

 

Shownieuws is dagelijks te zien om 18:20 uur en 23:00 uur op SBS6.

Het complete interview met de presentatrices van Shownieuws is te lezen in Veronica Magazine nummer 21. 

More content below the advertising