Flikken Rotterdam heeft er twee nieuwe gezichten bij. Veronica Magazine sprak met Joy Delima en Ortál Vriend over jeugdzondes, vervelende billenknijpers, drugsgebruik en hoe heftig het is om met een pistool te schieten.

Het derde seizoen van Flikken Rotterdam heeft een kleine make-over gekregen. Actrice Maryam Hassouni had het te druk met een ander project en kon daardoor niet terugkeren als rechercheur Lieve Jansons. Haar plek in het team wordt ingenomen door Ortál Vriend (links op de foto). Zij is niet het enige nieuwe gezicht. Joy Delima (rechts op de foto) speelt in de misdaadserie de rol van een bendelid. Wij vroegen ons af hoe stoer de dames in het echt zijn en gaven hen een paar steekwoorden om op te reageren.

Geweld

Zolang je je handjes thuis houdt, zijn de dames echte lieverds. Joy: “ik ben niet agressief in de zin dat ik ga slaan of schoppen, maar ik kan er niet tegen als me onrecht wordt aangedaan of een stomme man bij ‘t uitgaan denkt dat hij in mijn kont mag knijpen.” Ook Ortál heeft nare ervaringen met grijpgrage handjes. “Slaan doe ook ik niet, maar ik zeg er wel wat van als een man iets doet wat ik niet wil. Dat gebeurt redelijk vaak: in cafés, clubs, maar ook op straat. Laatst zat ik op de fiets en werd ik vol in mijn kont gegrepen door een jongen op een scooter. Dan denk je: wat is hier gebeurd?”

Gevangenis

Joy en Ortál zijn allebei ongelooflijk braaf en hebben geen spannende jeugdzondes om op te biechten. Joy: “Ooit heb ik één keer een snoepje gestolen uit zo’n bak bij Kruidvat. Dat ging me al aan het hart, haha.” Ortál ging een stapje verder maar had er wel een goede reden voor. “Het ergste wat ik ooit heb gedaan, was een pen stelen bij de Blokker. Het was wel een hele coole pen: groen met glitters.”

Drugs

Ook als het gaat om drugsgebruik zijn de twee actrices erg netjes. Joy heeft namelijk geen pilletje nodig om lekker los te gaan. “Ik heb wel eens geblowd, maar verder nooit drugs gebruikt. Als ik uitga, dan vind ik het heerlijk om helemaal los te gaan op de dansvloer, maar dat doe ik altijd op mijn eigen levensenergie.” Ortál heeft iets meer ervaring met drugs. “Heel lang had ik geen behoefte aan drugs, maar een paar jaar terug dacht ik: nu ben ik wel nieuwsgierig naar wat een xtc-pil met je doet. Die ervaring was heel leuk, maar ik neem niet ineens elk weekend een pil.”

Pistool

Nu Joy en Ortál in een politieserie spelen, zijn ze omringd door pistolen en dat was voor allebei de eerste keer dat ze met wapens in aanraking kwamen. Joy: “Ortál en ik deden auditie voor dezelfde rol, die van rechercheur, en dat was de eerste keer van m’n leven dat ik een pistool vasthield.” Dat vond ze best een heftige ervaring. “Het voelde wel eng. Vooral gevoelsmatig, zo van: wauw, als dit echt zou zijn!”

Ortál heeft voor haar rol van rechercheur een politietraining gehad en mocht schieten op een schietbaan. Dat ging haar niet in de koude kleren zitten. “Aan het einde van de dag was ik helemaal leeg, niet omdat het zo’n lange dag was, maar omdat ik tijdens het schieten steeds dacht: dit zijn échte kogels. Als ik ervoor kies om op iemand te richten, heb ik de macht om iemand van het leven te beroven. Dat besef vond ik heel heftig.” Laat dat een waarschuwing zijn voor alle billenknijpers...

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.