The Nutcracker and the Four Realms ***

Feestmaand december is in aantocht en dus lanceert Disney weer z’n traditionele kerstfilm. Dit jaar is dat The Nutcracker and the Four Realms, gebaseerd op de korte vertelling De Notenkraker en de Muizenkoning die de Duitse auteur Ernst Hoffmann in 1816 schreef. Maak kennis met Clara, een meisje dat op kerstavond in een magische sprookjeswereld belandt. Daar moet ze het opnemen tegen de Suikerspinfee die met een leger blikken soldaatjes de macht wil grijpen. Wat volgt is een feeëriek avontuur dat speels verwijst naar de vele balletbewerkingen van het verhaal. Wel jammer dat The Nutcracker zó (suikerspin-)zoet is, dat het glazuur spontaan van je tanden springt.

Nu in de bioscoop

Overlord ***

Als producent J.J. Abrams een ‘kleine’ film maakt – al lijkt iets naast een nieuw Star Trek- of Star Wars-deel al gauw klein – zijn dat meestal intense, aan horror grenzende scifi-werkjes uit de Cloverfield-serie. Niet zo gek dus dat veel mensen dachten dat ook Overlord wel in dat rijtje zou passen, maar dat is niet zo. Toch maakt hij het liefhebbers van bizarre taferelen weer naar de zin met dit oorlogsavontuur, waarbij een groep Amerikaanse soldaten in nazi-Duitsland wordt gedropt om een gebouw op te blazen. Maar wat ze dan ontdekken in het dorpje daarnaast… De plot heeft erg weinig om het lijf, maar als je je dikke hout graag in planken hebt, stelt Overlord niet teleur.

Vanaf 8 november in de bios

Suspiria ***

De Amerikaanse Susie (Dakota Johnson) is erg blij als ze wordt aangenomen op de Duitse dansschool van madame Blanc (Tilda Swinton). Het is de jaren zeventig, dus de Muur staat er nog, maar dat is niet het enige 'unheimische' dat Susie tegenkomt. Er is ook een oude man met een fascinatie voor de school, die wordt bevolkt door vreemde vrouwen en zo krijgen we een geinig rolletje te zien van onze eigen Renée Soutendijk. Het verhaal is afkomstig van de gelijknamige cultfilm uit 1977 en door een aantal lekker vieze scènes is ook deze nieuwe versie alleen geschikt voor dansfans met een sterke maag.

Vanaf 15 november in de bios

Ruud Feltkamp heeft het te druk met zijn eigen bedrijf en moest daarom na twaalf jaar afscheid nemen van Goede tijden, slechte tijden

Bijna een miljoen mensen, om precies te zijn 927.000 kijkers, zagen gisterenavond hoe Noud Alberts afscheid nam van Meerdijk. Zijn liefdesleven was een puinhoop en hij besloot daarom te vertrekken naar Tokyo, maar niet zonder eerst afscheid te nemen van grote liefde Nina. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Noud neemt afscheid van ‘zijn’ #Nina...😪💔 #afscheid #gtst

Een bericht gedeeld door Goede Tijden Slechte Tijden (@gtst) op

Acteur Ruud Feltkamp speelde bijna twaalf jaar lang Noud Alberts, de kleinzoon van Laura. Hij stopt met de rol omdat hij zich wil richten op zijn bedrijf Cryptohopper, waarmee hij het mensen makkelijker maakt om te handelen in cryptocurrency zoals bitcoin. In die twaalf jaar GTST heeft Feltkamp heel veel beleefd zoals je kan zien in deze mooie terugblik. 

Goede tijden, slechte tijden is dagelijks te zien van maandag t/m vrijdag om 20:00 uur op RTL 4. Digitale centen verdienen met het bedrijf van Ruud Feltkamp kan via de site Cryptohopper

Het Nederlands elftal doet het goed in The Nations League en als het team vanavond afrekent met Frankrijk is Oranje weer een stuk dichterbij de finale. 

Met een thuiswedstrijd in de Rotterdamse Kuip lijkt Oranje in het voordeel te zijn en dat kan het team van Ronald Koeman goed gebruiken in de wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk. Na eerder verloren te hebben met 2-1 moet het elftal zich nu herpakken en de Fransen zien te verslaan. Dan is gelijkspel met Duitsland voldoende om de poule te winnen en door te gaan naar het finaletoernooi van de Nations League volgend jaar juni. 

Nations League: Nederland - Frankrijk begint om 20:25 uur met de voorbeschouwing en de wedstrijd is live te volgen vanaf 20:45 uur op NPO 1.