The Nutcracker and the Four Realms ***

Feestmaand december is in aantocht en dus lanceert Disney weer z’n traditionele kerstfilm. Dit jaar is dat The Nutcracker and the Four Realms, gebaseerd op de korte vertelling De Notenkraker en de Muizenkoning die de Duitse auteur Ernst Hoffmann in 1816 schreef. Maak kennis met Clara, een meisje dat op kerstavond in een magische sprookjeswereld belandt. Daar moet ze het opnemen tegen de Suikerspinfee die met een leger blikken soldaatjes de macht wil grijpen. Wat volgt is een feeëriek avontuur dat speels verwijst naar de vele balletbewerkingen van het verhaal. Wel jammer dat The Nutcracker zó (suikerspin-)zoet is, dat het glazuur spontaan van je tanden springt.

Nu in de bioscoop

Article continues after the ad

Overlord ***

Als producent J.J. Abrams een ‘kleine’ film maakt – al lijkt iets naast een nieuw Star Trek- of Star Wars-deel al gauw klein – zijn dat meestal intense, aan horror grenzende scifi-werkjes uit de Cloverfield-serie. Niet zo gek dus dat veel mensen dachten dat ook Overlord wel in dat rijtje zou passen, maar dat is niet zo. Toch maakt hij het liefhebbers van bizarre taferelen weer naar de zin met dit oorlogsavontuur, waarbij een groep Amerikaanse soldaten in nazi-Duitsland wordt gedropt om een gebouw op te blazen. Maar wat ze dan ontdekken in het dorpje daarnaast… De plot heeft erg weinig om het lijf, maar als je je dikke hout graag in planken hebt, stelt Overlord niet teleur.

Vanaf 8 november in de bios

Suspiria ***

De Amerikaanse Susie (Dakota Johnson) is erg blij als ze wordt aangenomen op de Duitse dansschool van madame Blanc (Tilda Swinton). Het is de jaren zeventig, dus de Muur staat er nog, maar dat is niet het enige 'unheimische' dat Susie tegenkomt. Er is ook een oude man met een fascinatie voor de school, die wordt bevolkt door vreemde vrouwen en zo krijgen we een geinig rolletje te zien van onze eigen Renée Soutendijk. Het verhaal is afkomstig van de gelijknamige cultfilm uit 1977 en door een aantal lekker vieze scènes is ook deze nieuwe versie alleen geschikt voor dansfans met een sterke maag.

Vanaf 15 november in de bios

More content below the advertising