Laurens Bon Petje Pitamientje
Source
Foto: Roland J. Reinders

Hoe gaat het nu met de kindacteurs uit de bekendste reclames van vroeger? Veronica Magazine sprak onder andere met Laurens Bon, beter bekend als Petje Pitamientje uit de Calvé-reclame. 

"Ik was 3,5 jaar oud toen het spotje werd opgenomen en ik krijg nog steeds regelmatig mediaverzoeken. Soms willen ze alleen dat ik die befaamde zin nog eens uitspreek, daar ben ik wel een beetje klaar mee. In 2006 heb ik ‘ja’ gezegd tegen een reclame van C1000, die geen succes werd. Je ziet me in die commercial met mijn vingers op tafel tikken: dat was niet gespeeld, dat was omdat ik écht ongeduldig was. Die reclame leunde eigenlijk te veel op vroeger, er zat weinig nieuws in."

Keerzijde van de roem

"Ik kan me herinneren dat ik een jaar of vier was en mezelf tegenkwam op een levensgroot billboard in Albert Heijn. Dat vond ik helemáál niet fijn. Heftiger was het toen De Telegraaf na het succes van de reclame berichtte dat ik was overleden bij een ongeluk. Later hebben ze dat gerectificeerd, maar voor mijn ouders was dat stressvol. Ergens hebben ze alle aandacht zelf veroorzaakt door me in die reclame mee te laten spelen. Door de hele ervaring weet ik dat ik onze eigen kinderen nooit voor zoiets op zou geven. Je leert toch een beetje de keerzijde van bekendheid kennen."

Het complete interview met Laurens Bon, die nu werkt als uitvinder, staat in Veronica Magazine nummer 29. We spraken ook met andere kindacteurs, zoals de jongen uit de Rollo reclame en het meisje van Danoontje. 

Article continues after the ad
More content below the advertising