Home Alone wordt ieder jaar weer uitgezonden en je zou bijna vergeten dat de film uit 1990 stamt. Hoofdrolspelertje Macauley Culkin is al lang geen kind meer en wij vroegen ons af: wat doet hij nu eigenlijk?

Zoals zoveel kindsterren had Macauley Culkin geen makkelijk leven. De roem kwam veel te vroeg en zijn vader was een inhalige, gemene man die achter zijn geld aanzat. Op zijn veertiende besloot Macauley daarom met pensioen te gaan en hij trok zich even helemaal terug om een normaal leven te leiden. Hij belandde zo nu en dan nog in de roddelbladen vanwege een drugsprobleem en een huwelijk op zijn achttiende.

Het leek even mis te gaan met hem, maar hij is helemaal terug. Macauley Culkin heeft genoeg geld verdiend en doet alleen nog de dingen die hij leuk vindt.

Macauley Culkin duikt op in grappige reclames, geeft meer interviews dan ooit te voren en heeft sinds kort een eigen website; bunnyears.com. De site is een parodie op de lifestyle platforms van celebrities die zichzelf véél te serieus nemen.

Op Bunny Ears vind je o.a. grappige artikelen over absurde diëten, idiote modegrillen, een podcast, een webshop vol onzin en de mogelijkheid om een tweede naam voor 'Mack' te kiezen. 

Om Bunny Ears te promoten, zit Mack ook op Instagram, Facebook en YouTube. Zijn podcast is te vinden op iTunes

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.