Momenteel is The A-Team weer dagelijks te zien op de Nederlandse televisie. Maar hoe zou het nu gaan met de sterren van deze 80’s klassieker?

George Peppard

Om maar met slechte ‘nieuws’ te beginnen: George Peppard, die tekende voor de rol van John ‘Hannibal’ Smith, overleed in 1994 aan de gevolgen van longkanker. Misschien ook weer niet heel verwonderlijk, gezien de leider van het A-Team zelden werd in beeld kwam zonder sigaar in zijn mondhoek. En dat in een serie die toch vooral gericht was op een jonger publiek. Andere tijden, zullen we maar denken…

Article continues after the ad

Mr. T

Ook ruim dertig jaar na dato is B.A. Baracus nog steeds het personage dat het meeste tot de verbeelding spreekt. Dat geldt ook voor de acteur met de mysterieuze naam Mr. T! Na The A-Team speelde deze voormalige vrijworstelaar zichzelf in onder meer The Simpsons, Blossom en Johnny Bravo. Zijn laatste wapenfeit is zijn deelname aan Dancing with the Stars in 2017. Als herboren Christen heeft Mr. T tegenwoordig al zijn gouden sieraden afgezworen uit solidariteit met de minderbedeelden!

Dirk Benedict

Deze acteur speelde vier jaar lang de rol van Templeton ‘Faceman’ Peck, kortweg Face. Na The A-Team speelde Benedict nog in een handjevol B-films mee met veelzeggende titels als Shadow Force, Demon Keeper en Earthstorm. Ook was hij een kandidaat in Celebrity Big Brother. Maar na een afwezigheid van ruim tien jaar werkt hij aan een comeback: zo is hij binnenkort te zien in After Hell, een sciencefictionserie van Duitse bodem.

Dwight Schultz

Dwight zorgde voor de komische noot als de prettig gestoorde piloot Murdock. Van al zijn collega’s heeft deze acteur nog het meeste werk verzet na het ontmantelen van The A-Team. Als je hem desondanks niet vaak hebt gezien, kan dat kloppen. Schultz is tegenwoordig vooral succesvol als stemacteur. Zo was hij te horen in tekenfilmseries als Family Guy, Ultimate Spider-Man en The Powerpuff Girls. Ook speelde hij mee in tientallen videogames!

The A-Team is van maandag tot vrijdag om 19.30 uur te zien bij SBS9!

More content below the advertising