In 1989 verscheen Saved by the Bell voor het eerst op televisie. Wij vroegen ons af hoe het dertig jaar later gaat met de fotogenieke schoolvrienden van Bayside High!

Mark-Paul Gosselaar

Mark-Paul Gosselaar, die tekende voor de rol van Zach Morris, is tegenwoordig te zien in de hitserie The Passage. Leuk weetje: de familie van deze hartenbreker is van Nederlandse afkomst. De acteur sprak naar verluidt ooit vloeiend Nederlands, maar zijn talenknobbel is er na al die jaren in Amerika niet bepaald op vooruit gegaan…

Article continues after the ad

Mario Lopez

Ook Mario ‘Slater’ Lopez heeft altijd een voet tussen de deur gehouden in Hollywood. Zo was hij na het stopzetten van Saved by the Bell te zien in de soapklassieker The Bold and the Beautiful en het medische drama Nip/Tuck. Daarnaast schreef Lopez nog een heuse New York Times-bestseller over zijn fitnessroutine, getiteld Extra Lean!

Tiffani Thiessen

Tiffani Thiessen kroop in de tuinbroek van halfgodin Kelly Kapowski. Nadat de stekker uit Saved by the Bell werd getrokken, maakte zij de overstap naar een andere succesvolle tienerserie: Beverly Hills, 90210! De voormalige Miss Junior America is tegenwoordig te bewonderen in de Netflix-comedyserie Alexa & Katie!

Dustin Diamond

Dustin Diamond speelde de rol van Screech, de prettig gestoorde sidekick van Zach. Maar Diamonds privéleven deed meer stof opwaaien dan zijn acteercarrière. Zo werd de voormalig tienerster verschillende malen opgepakt voor wapenbezit. Daarnaast bracht hij in 2006 nog zijn eigen sekstape uit, getiteld Screeched: Saved by the Smell. Daar gaat onze jeugd…

Elizabeth Berkley

Elizabeth Berkley, onder de fans beter bekend als Jessie, sloeg ook een beetje door na het behalen van haar diploma op Bayside High. Zij tekende het jaar erop namelijk voor de hoofdrol in Showgirls, het sexy strippersdrama van Paul Verhoeven. Het leverde haar een Razzie op voor slechtste actrice. Tegenwoordig zet Elizabeth zich vooral in voor dierenrechten.
 

Lark Voorhies

Lark Voorhies speelde de rol van Lisa Turtle. Als kers op de taart vormde ze in die periode ook nog een setje met haar tegenspeler Mark-Paul Gosselaar. Sorry, Kelly! Larks grootste wapenfeit na Saved by the Bell is haar rol in The Bold and the Beautiful. Na 2012 verruilde ze haar acteerloopbaan echter voor een carrière als schrijfster.

Dennis Haskins

Natuurlijk zou deze lijst niet compleet zijn zonder Mr. Belding himself! Dennis Haskins timmert tot op de dag vandaag lekker aan de weg als acteur in B-films met titels als Hell Phone en Trailer Park Shark. In 2009 bracht hij zijn debuutalbum uit, getiteld Karaoke With Your Favorite Principal Dennis. Helaas is deze evergreen nog niet te vinden op Spotify!

More content below the advertising