Miami Vice is een de populairste tv-programma’s van de jaren 80. Bijna dertig jaar na de laatste aflevering blikken we terug op de acteurs en actrices die deze iconische politieserie een hit maakten!

Don Johnson

Don Johnson speelde 111 afleveringen lang de rol van James ‘Sonny’ Crockett, een rechercheur die tot alles bereid is om drugsdealers van de straten van Miami te krijgen. De laatste jaren is Johnson weer helemaal hip! Zo was hij te zien in bioscoopfilms van cultregisseurs als Quentin Tarantino (Django Unchained) en Robert Rodriguez (Machete). In dit rijtje past ook Dragged Across Concrete. Hierin speelt Johnson samen met Lethal Weapon-ster Mel Gibson een politieduo dat het recht in eigen handen neemt. Dragged Across Concrete verschijnt volgende maand in de bioscopen!

Article continues after the ad

Philip Michael Thomas

Philip Michael Thomas, die tekende voor de rol van rechercheur Richardo Tubbs, heeft Hollywood kort na het afscheid van Miami Vice de rug toegekeerd. Halverwege de jaren 90 zocht de voormalige televiester het namelijk in hogere sferen. Hij werd dan ook het gezicht van een telefoonlijn voor paragnosten. Een soort Astro TV dus, maar dan met een van de hoofdrolspelers van Miami Vice. Je bent wel een hele goede helderziende als je die zag aankomen!

Saundra Santiago

Saundra Santiago, onder de fans bekend als de stoere rechercheur Gina Calabres, is altijd werkzaam gebleven als actrice in de televisiewereld. Haar bekendste rol na het opdoeken van Miami Vice was een dubbelrol in de baanbrekende misdaadserie The Sopranos. Hierin speelde zij Jean (en Joan!) Cusamano, de tweeling die naast de familie Soprano kwam te wonen.

Olivia Brown

Deze actrice (hier links op de foto) speelde in Miami Vice de rol van rechercheur Trudy Joplin, de partner van Gina. Kort na het stopzetten van de hitserie was zij nog te zien in jaren 90 hits als Beverly Hills, 90210 en Lois & Clark: The New Adventures of Superman. Maar toen had ze haar hoogtepunt al gehad: een ontmoeting met een buitenaards wezen in de vorm van James Brown in Miami Vice! Blijkbaar liepen er ook de nodige drugsdelinquenten achter de schermen van de serie rond…

Edward James Olmos

Natuurlijk zou deze lijst niet compleet zijn zonder Edward James Olmos. Hij speelde luitenant Martin ‘Marty’ Castillo, de baas van het hele soepie. Met zijn prachtige karakteristieke kop was hij toen al een opvallende verschijning. Het is dan ook geen wonder dat Olmos ook na Miami Vice een veelgevraagd televisie-acteur bleef. Zo was hij deze eeuw nog te zien in populaire series als Battlestar Galactica en Dexter. Zijn laatste wapenfeit: een mooie bijrol in de Sons of Anarchy spin-off Mayans M.C.!

More content below the advertising