Fast & Furious eindigt met het tiende deel, maar Dwayne Johnson en Jason Statham staan al in de startblokken om de filmreeks over te nemen met hun eigen spin-off Hobbs & Shaw.

Het was de bedoeling dat Jason Statham de grote schurk van de Fast & Furious-films zou worden, maar zijn chemie met Dwayne Jonson was zo leuk dat de twee een eigen spin-off kregen, genaamd Fast & Furious: Hobbs & Shaw. In de eerste trailer is te zien hoe Luke Hobbs, stoere bad ass agent, en Deckard Shaw, stoere bad ass crimineel, samen moeten werken om een levensgevaarlijke schurk tegen te houden. 

Deze bad guy, gespeeld door de meest sexy man ter wereld Idris Elba, heeft bovenmenselijke krachten en het is direct duidelijk dat met Hobbs & Shaw het laatste beetje realisme van de Fast & Furious-reeks volledig uit het raam wordt gegooid om helemaal los te kunnen gaan met vette actie. Als we kijken naar de spectaculaire trailer was dat een hele slimme keuze.

More content below the advertising

Fast & Furious: Hobbs & Shaw is vanaf 1 augustus te zien in de bioscoop.

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.