Mr. Frank Visser rijdt weer visite en staat vanavond op de stoep bij Susan, wier buurman voor levensgevaarlijke situaties zorgt door haar bijna dagelijks met zijn landbouwmachines uit de klompen te rijden. Susan is echter niet de enige die haar buren het liefst linea recta de kliko in zou willen mieteren...

1. De rijdende rechter - De koude pannenkoeken

Buurvrouwen Conny en Tilly waren ooit goede vriendinnen, maar sinds de klusjesman van Tilly zonder toestemming zijn werkschoen in de tuin van Conny plantte, maken de twee elkaar het leven zuur. Til ergert zich nu groen en geel aan de luide schietspelletjes van Con, Conny heeft last van Tilly, die haar tv standaard op volume misthoorn heeft staan. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw: de ruzie bleek stiekem heel ergens anders over te gaan: pannnekoeken!

2. Mr. Frank Visser doet uitspraak - Seksboerderij 

De 81-jarige Henk is de 'gelukkige' eigenaar van een klein boerderijtje op het Friese platteland. Een prachtige plek om je oude dag door te brengen, zou je denken. Maar niets is minder waar. De vuilbekkende Henk ergert zich groen en geel aan zijn buren, die zijn perfect onderhouden pad dagelijks aan gort rijden. Bovendien zouden ze een heuse seksboerderij runnen, want wat doet een mens anders midden in de nacht op zijn pad? En wordt er nu ook gehandeld in drugs?

Kijk hier de aflevering terug. 

3. De rijdende rechter - VvE-krengen misbruiken macht voor eigen gewin

Mevrouw Kolijn woont naar alle tevredenheid in appartementencomplex Loevestein in Heemskerk. Nu ze een beetje op leeftijd komt, gaat het lichamelijk hier en daar wat minder. Om toch naar Kruidvat te kunnen snorren, schaft zij een scootmobiel aan. Ze parkeert deze 'booster' in de gemeenschappelijke hal, maar VvE-bestuursleden Dicky Huyser en Marijke Koning willen het ding zo snel mogelijk weg hebben. Want in het halletje staat al een booster geparkeerd; die van Marijkes man. Vooral de uitspraak van Mr. Reid én de high five van de winnende partij jaagden een groot aantal kijkers over de kling. 

Article continues after the ad

4. Bonje met de buren - Zenuwinzinking

Moeder An en haar thuiswonende dochter Veronique (46) kunnen de geluidsoverlast van hun bovenbuuf Natalie en haar drie puberkinderen niet meer aan. Veronique durft inmiddels niet meer naar buiten en slikt potten vol rustgevende pilletjes. Dat is allesbehalve een overbodige luxe, want tijdens de confrontatie met Natalie barst ze binnen een paar seconden al in een jammerend gesnik uit. Op een gegeven moment ben je in staat zelf de GGZ in te schakelen.

5. De rijdende rechter - Het boze oog

In het heuvelachtige Limburgse Brunssum wonen de families Lebski en Zwiers prettig naast elkaar. Omdat ’t huis van de Zwiersjes iets hoger ligt dan dat van de familie Lebski kunnen de buren prima met elkaar parlevinken over de schutting. Totdat Ron Lebski een camera ophangt om zijn geliefde beelden in de tuin te beschermen tegen boeventuig. De familie Zwiers voelt zich dag en nacht bekeken; weg is hun priavcy! En dan loopt het volledig uit de klauwen. Niet eens de ruzie zelf, maar het bijzondere uiterlijk van Penny Lebski enerzijds en het zwartgeblakerde van Trudy anderzijds hield de gemoederen flink bezig. 

Kijk hier de aflevering terug.

 

More content below the advertising