Boer zoekt vrouw Michelle en Maarten
Source
Foto: Mike van den Toorn

Hoe ziet het leven eruit voor een boerin met man na Boer Zoekt Vrouw? Michelle uit Brabant sloeg Maarten uit de Achterhoek aan de haak en nu wonen de tortelduifjes samen in Boekel. Want liefde is leuk maar de boerderij komt op de eerste plaats. Nu zit hij, ver weg van zijn voetbalvrienden en familie, gelukkig te zijn tussen de champignons…

Het is mistig onderweg naar Boekel. De eindeloze vergezichten worden gadegeslagen door de kleurrijke, vierhonderd jaar oude Standerdmolen en Christus aan het kruis. Buiten blaft een hond, die het bezoek godzijdank vanachter een hek welkom heet. Het is Indy, de Alaska-malamute van Michelle van Asseldonk, de 31-jarige champignonkweekster die het hart wist te stelen van Maarten Bos (29). Terwijl ze het alle twee eigenlijk helemaal niet wilden, meedoen aan Boer Zoekt Vrouw, zo geven ze toe aan de ruige boomstamtafel in de landelijke woonkeuken waar een bord hangt met de tekst: Let us make our own fairytale today.

Echt niet?

Michelle: “Nee, het was zeker niet mijn idee. Mijn vader en mijn zusje hadden mij opgegeven. Dat was op 24 december, dat vergeet ik niet meer. Mijn zus vroeg: ‘Hoe zou je jezelf omschrijven?’ Ik dacht, die is vast bezig met een project voor school en heeft wat tips nodig. Toen ik ernaar vroeg zei ze: ‘O, maakt niet uit.’ Die avond kwamen opa en oma eten en die zaten maar te lachen. Toen kwam uit dat ze me hadden opgegeven. Ik dacht meteen: dat ga ik never nooit doen. Maar toen de redactie belde om langs te komen heb ik toch ja gezegd. Even later kreeg ik te horen dat ze mij bij de tien boeren wilden. Nou, daar wilde ik toch wel even over nadenken. Dat hadden ze niet verwacht. ‘Moet je daar echt nog over nadenken!?’ Ja, jeetje, ik wist echt niet of ik dit wel wilde. Na twee dagen toch de knoop maar doorgehakt.”

Article continues after the ad

Eerst wat vrienden geraadpleegd?

“Ja, mijn broer vooral. Die heeft op hoog niveau geracet. Hij zei: ‘Ik ben al vijf jaar gestopt met de autosport, maar mensen hebben het daar nu nog steeds over. Realiseer je dat het niet altijd leuk is, bekend zijn.’ Maar ik dacht: zoals ik nu leef, ga ik mijn vent niet vinden. Ik zat op datingsite Lexa, maar dat heb ik na een dag eraf gegooid. Al die foto’s van oninteressante mannen… Via Tinder heb ik wel gedatet, maar wat is dat suf zeg. Zit je tegenover elkaar en weet je niet wat je moet zeggen. Eén keer was een man zo zenuwachtig, die was ineens vertrokken. Kon ik de rekening betalen!”

En Maarten werd er net zo hard ingeluisd?

Maarten: “Ja, door mijn zus en moeder. Die keken altijd Boer Zoekt Vrouw. Ik nooit. Zondag is voor mij Studio Sport. Zij wilden dat ik Michelle een brief ging schrijven maar daar begon ik niet aan. ‘Dan doen wij het wel’. Nou, mij best. Hoor je toch nooit meer wat van. Maar toen werd ik gebeld. ‘Er zit zeker potentie in jullie, maar je moet zelf een brief schrijven’, werd me verteld. Toen ben ik via internet de introductieaflevering eens goed gaan kijken en was ik gelijk verkocht. Maar toen ik werd gebeld dat Michelle me wilde ontmoeten bij de speeddate dacht ik wel even: o, kut. Ineens werd het werkelijkheid. ‘Vind je het wel leuk?’, vroegen ze. Ja, ik moest er ook gewoon even over nadenken. Maar zo’n kans op een mooie relatie zou ik nooit meer krijgen.”

Werd je door je vrienden niet uitgelachen?

“Nee, helemaal niet. De jongens van mijn club AZSV in Aalten vonden het schitterend. En de tegenstanders en het publiek wezen naar me van: ‘Hé, dat is hij van Boer Zoekt Vrouw!’ Tja, staat er ineens bij de amateurs een BN’er op het veld… Dat maak je niet snel mee.”

En dan krijg jij ineens drie mannen te logeren. Had je vast ook nog nooit meegemaakt.

Michelle: “Nee! Och, die week was zo heftig. Dat je eerst de keuze moet maken en dat er dan drie kerels bij je logeren… De mannen lagen boven, ik beneden. Eén van de drie nam ’s nachts om half vijf een telefoontje aan terwijl het hier supergehorig is. En we lagen er pas om twee uur in. En dan moest ik met een suf hoofd nog kiezen ook. En wie weet koos ik wel voor de man die mij helemaal niet zo leuk vond, dat risico heb je ook nog. Zo heftig, je kon me inmiddels opvegen.”

En toen ging het snel….

Maarten: “Nogal ja. Op 9 juli koos ze voor mij. Op 2 december was de laatste uitzending en op 12 januari vorig jaar ben ik hier komen wonen. Ik heb ook echt wel gedacht: is dit verstandig? Het voelde supergoed, maar wat als het niet meer goed gaat? Uiteindelijk heb ik gezegd: fuck it, we gaan het gewoon doen, we zien wel waar het schip strandt.”

Michelle: “We waren het heen en weer rijden ook snel zat. Is toch vijf kwartier. Kostte zóveel tijd en energie. En ik maak veel uren hier op de boerderij en onze tijden liepen ook zo scheef. Ik van zes tot zes, hij van drie tot elf. Dat was geen match en heel vermoeiend.”

Boer zoekt vrouw Michelle en Maarten

Je moet het maar durven, alle schepen achter je verbranden voor een prille liefde…

Maarten: “Dat was ook niet makkelijk. Maar als je het over werk hebt, zie ik alleen maar pluspunten. In Aalten werkte ik voor een groot bedrijf in de logistiek. Dat doe ik nu hier ook maar ik heb veel meer promotiekansen, ik verdien meer en het is maar twintig minuten rijden. Afscheid nemen van mijn voetbalvrienden viel me zwaarder. Ik ben een half jaar heen en weer gaan rijden op zaterdag maar dat is het ook niet: 2,5 uur rijden voor een potje voetbal. En je weet hoe het is met voetbal: na de wedstrijd aan het bier. Nu ging ik na één pilsje alweer naar Boekel. Maar goed, elke stad of dorp heeft een voetbalclub. Nu speel ik, na enige druk van mijn schoonouders, bij Boekel Sport, de plaatselijke trots.”

Je hebt zijn leven flink overhoopgehaald, Michelle.

Michelle: “Ja, klopt. Als ik nu zeg: ik vond het toch niet leuk samen, de groeten, dan zou dat knap lullig zijn, haha. Maar serieus: hier hebben we echt heel weinig over nagedacht. Omdat het zo goed gaat tussen ons.”

En je bent ook BN’er. Hoe bevalt dat?

Michelle: “Nou, hier in het dorp word ik overal herkend. In het begin heb ik daar heel erg aan moeten wenen, dat heeft best even geduurd. In de meeste gevallen is het leuk, soms is het echt vervelend. Sommigen mensen zijn echt niet goed bij hun hoofd. Sta je in een winkelraam naar de etalage te kijken, begint er ineens iemand hysterisch te gillen. Alsof ik een popster ben. De hele winkel keek me aan, dat was zo ongemakkelijk.”

Maarten: “Als je op zondagochtend een broodje gaat halen, zit je niet te wachten op al die aandacht. Met alle respect. Ik zat een keer te eten met een vriend, zat een vrouw stiekem foto’s van me te maken. Zo apart. Voor die mensen ben je iemand omdat je op tv bent geweest. Maar ja, we hebben zelf de keuze gemaakt en zonder het programma hadden we elkaar nooit gevonden. Want op Tinder ging ik echt niet verder dan dertig kilometer.”

En dan hebben we ook nog Twitter….

Michelle: “Daar heb ik me ook aan gestoord. Op tv lachte ik veel, werd ik op afgerekend. Op Instagram stond er onder een foto van mij: Wat een vreselijk mens is dat! Afschuwelijk. En dat werd aan alle kanten beaamd. Dat is niet leuk. En dat ging tegen me werken, er ontstond veel negativiteit rond mij. Mijn oma keek Goedemorgen Nederland waar ze ook commentaar op me hadden en zij was daardoor best van slag. Mijn vriendinnen konden er ook niet goed tegen. Maar het voordeel is: ik heb een olifantenhuid gekregen, niets raakt me nog. Ik heb schijt aan de mening van onbekenden; mijn vrienden en familie zijn belangrijk, de rest maakt me niet uit. Daarom heb ik ook mijn winkel geopend, omdat ik daar toevallig heel blij van word.”

Winkel?

“Ik heb altijd iets met kristal en mineralen gehad. Ik heb ook healingscursussen gevolgd, reiki enzo. Ik wilde hier zo graag een winkeltje in beginnen en mensen adviseren over de geneeskrachtige werking van stenen om zich beter te laten voelen. Because of You heet het. En toen ik in Boer Zoekt Vrouw stenen op Maarten legde was de kritiek natuurlijk weer niet van de lucht. Ik was ineens Jomanda. Waar ik wel om gelachen heb: iemand maakte een foto van een berg stenen met als tekst: ‘Jan kreeg vandaag een steenhealing maar we kunnen hem niet meer terugvinden’. Dat is leuke humor.”

Maarten: “Ik moest sowieso altijd wel lachen om al die reacties. Zat ik samen met een vriend met een biertje een aflevering te kijken en gelijk checkten we wat er allemaal over ons geroepen werd. Daar hadden we veel lol om. En het is ook zo leuk dat we met alle deelnemers nog contact hebben. Steffi en Roel zijn nog samen en hebben net een huis hier in Boekel gekocht. Daar gaan we vanavond heen, want Roel is jarig. Marit en Wim zijn ook samen en Marnix heeft een vrouw buiten het programma maar dat was zonder Boer Zoekt Vrouw niet gelukt. Vier stellen dus, best een mooie score…”

Boer Zoekt Vrouw is iedere zondag te zien om 20:25 uur op NPO 1.

Dit interview komt uit Veronica Magazine, nummer 8.

More content below the advertising