Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland staat voor de deur, maar zal het met één Meilandje minder moeten doen. 

Vanaf het eerste moment is Claire, de dochter van Maxime Meiland, onderdeel geweest van de realityserie. Daar komt vanaf het nieuwe seizoen verandering in. Volgens de Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mag het meisje maximaal vijf keer per jaar op tv komen. Anders is het kinderarbeid. Erica Meiland is het daar niet mee eens.

Hard aan het werk

"Erg jammer, ook voor de kijkers," vertelt Erica in Veronica Magazine. "Claire hobbelde altijd gewoon mee, maar de inspectie doet net alsof ze hard aan het werk is. Als wij nu aan het draaien zijn en Claire zit ergens waar wij moeten zijn, dan moet zij uit beeld: ‘Kom maar meid, ga hier maar even achter de iPad’ – wat ze helemaal niet wil."

Advocaat

De situatie is onhandig voor de opnames en de Meilandjes laten het daar ook niet bij zitten. "De producent is met een advocaat bezig om te kijken of we er iets tegen kunnen doen, want het is niet werkbaar. De eerste drie afleveringen is ze waarschijnlijk nog wel te zien, maar ja, daarna kwamen er twee dames van de inspectie…"

Article continues after the ad

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is te zien vanaf maandag 1 maart om 20:30 uur op SBS6.

Het complete interview met Erica Meiland staat in Veronica Magazine nummer 9.

More content below the advertising