Kinderen die denken dat ze wel zonder hun bemoeizuchtige ouders kunnen, krijgen in Home Alone de kans om zichzelf te bewijzen. Ze mogen een paar dagen leven als volwassene. 

In het nieuwe SBS6-programma Home Alone hoeven kinderen het gelukkig niet op te nemen tegen een stel onhandige inbrekers, maar net zoals de knul uit de gelijknamige film worden ze wel een paar dagen aan hun lot overgelaten. Vijf eigenwijze kinderen, in de leeftijd 8 t/m 12, wonen drie dagen op zichzelf en moeten alledaagse taken, die mama en papa altijd doen, helemaal zelf uitvogelen. 

De kinderen moeten bijvoorbeeld de wc schoonmaken en de boodschappen doen, maar ze krijgen ook een aantal speciale uitdagingen voor hun kiezen; wat doen de jongens en meisjes wanneer een onbekend persoon aanbelt en hoe reageren ze op een verstopt doucheputje? SBS zoekt nog naar kandidaten, dus als jij denkt dat je kinderen deze uitdaging wel aankunnen, of je wil gewoon een weekendje rust, dan kun je je opgeven via deze link

Home Alone is vanaf het najaar wekelijks te zien op SBS6.

More content below the advertising
More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.