De 18e editie van het Musical Awards Gala wordt weer een feest van herkenning voor de fans en geeft gelijk een vooruitblik op het komende musicalseizoen. 

De opening van het Musical Awards Gala wordt groots aangepakt. De choreograaf van de film The Greatest Showman heeft speciaal voor het gala een spetterende openingsact gemaakt, waarin Jamai en Freek Bartels een ode brengen aan de moderne generatie Hollywood-musicals. Tijdens de opening zal Davina Michelle ook een nummer vertolken van Lady Gaga uit de film A Star is Born.

More content below the advertising

Waar het natuurlijk echt om gaat zijn de Musical Awards zelf en tijdens de live-uitreiking mag de kijker stemmen op de drie populairste musicals van dit seizoen: Mamma Mia!, Disney’s The Lion King en Soldaat van Oranje - de Musical. Ook is er een vooruitblik op het nieuwe musicalseizoen en worden er exclusieve fragmenten getoond. 

Het Musical Awards Gala 2019 wordt rechtstreeks uitgezonden om 21:25 uur op NPO 1. Op de Instagram van AVROTROS wordt ook nog een kijkje achter de schermen gegeven. 

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.