De 18e editie van het Musical Awards Gala wordt weer een feest van herkenning voor de fans en geeft gelijk een vooruitblik op het komende musicalseizoen. 

De opening van het Musical Awards Gala wordt groots aangepakt. De choreograaf van de film The Greatest Showman heeft speciaal voor het gala een spetterende openingsact gemaakt, waarin Jamai en Freek Bartels een ode brengen aan de moderne generatie Hollywood-musicals. Tijdens de opening zal Davina Michelle ook een nummer vertolken van Lady Gaga uit de film A Star is Born.

Article continues after the ad

Waar het natuurlijk echt om gaat zijn de Musical Awards zelf en tijdens de live-uitreiking mag de kijker stemmen op de drie populairste musicals van dit seizoen: Mamma Mia!, Disney’s The Lion King en Soldaat van Oranje - de Musical. Ook is er een vooruitblik op het nieuwe musicalseizoen en worden er exclusieve fragmenten getoond. 

Het Musical Awards Gala 2019 wordt rechtstreeks uitgezonden om 21:25 uur op NPO 1. Op de Instagram van AVROTROS wordt ook nog een kijkje achter de schermen gegeven. 

More content below the advertising