De beentjes van sint-hildegard

Cabaretlegende Herman Finkers maakt deze maand zijn filmdebuut met De Beentjes van Sint-Hildegard, een komedie die hij zelf ook heeft geschreven.

Amper een maand na Onze Jongens in Miami draait er weer een nieuwe film van Johan Nijenhuis in de bioscoop, dit keer niet met een halfnaakte Jim Bakkum in de hoofdrol, maar met een aangeklede Herman Finkers. In De Beentjes van Sint-Hildegard speelt de cabaretier de rol van Jan, een man die de verstikkende liefde van zijn zorgzame vrouw helemaal zat is. 

Twents

"Eigenlijk is het allemaal een idee van Johan," vertelt Finkers in Veronica Magazine, "die kwam bij me en zei: ‘Ik wil een keer een ander soort film maken, een andere film dan een typische Johan Nijenhuis-film’. Toen wist ik me onmiddellijk te herinneren dat Johanna had gezegd had dat ze een keer iets met mij wilde doen in het Twents. Dus zei ik: ‘Als Johanna mee wil doen, zouden we het dan in het Twents kunnen doen?’ Daar was Johan onmiddellijk voor te porren en zo kwam van het een het ander. Er was geen reden om het niet te doen."

Derde levensfase

Finkers speelt niet alleen de hoofdrol, hij heeft ook het scenario geschreven en liet zich inspireren door de mensen om hem heen. "Het gaat over mensen van onze leeftijd. Dit deed me ook aan m’n ouders denken. Jan en Gedda zijn een echtpaar dat voor de derde levensfase staat. De carrières lopen op hun eind, de kinderen zijn de deur uit en dan ga je met z’n tweeën de oude dag in. Dan maak je de balans op: kun je nog verder of niet en dat vond ik een heel interessant gegeven."

Article continues after the ad

De Beentjes van Sint-Hildegard draait vanaf 13 februari in de bioscoop.

Het complete interview met Herman Finkers staat in Veronica Magazine, nummer 7.

More content below the advertising