Eigen Huis & Tuin bestaat 25 jaar! Veronica magazine haalde herinneringen op met vier van de hoofdrolspelers. 

Rob Verlinden kwam met het prachtige idee om Eigen Huis & Tuin te maken, maar er naar kijken doet hij niet meer. ‘’Dan ga ik alleen maar lopen zeiken, terwijl die mensen ook hun best doen.’’ Een van de leukste momenten van een programma zijn altijd de bloopers, maar die kregen ze niet zonder er zelf een stokje voor te steken. ''In het begin hadden we er zat. Later moesten we ze zelf verzinnen, voor bij de aftiteling.'' 

Klusjesman Thomas Verhoeven is het levende bewijs dat je op de goede plek moet zijn op het goede moment. Hij werd letterlijk van de steiger afgeplukt om mee te doen aan Eigen Huis & Tuin. ''Ze kwamen voor mijn maat met wie ik aan het werk was. Hij was een vriendje van een vriendje van iemand bij RTL. Toen zeiden ze tegen mij dat ik ook wel een filmpje kon maken.'' 

Manuëla Kemp was de eerste presentatrice van het programma, maar aan elk leuks komt, jammer genoeg, een einde. ''Mijn interesse lag meer bij muziekprogramma's. Maar de lol en het totaal niet weten wat we gingen doen... Zo leuk.'' Naast de drukke, lange dagen is er soms ook nog een plekje door wat lol. ''Ik heb ontiegelijk gelachen met Rob. Een grappenmaker eerste klas.'' 

Als presentatrice maak je soms de raarste dingen mee tijdens de opnames. Zo ook Myrna Goossens, die van 1994 tot 2004 het programma presenteerde: ''In een boerderij waar wij een keer opnames maakten, was het nogal een bende. Bleek er een rattenplaag te zijn! 'Ja,' zeiden die mensen, 'als we gaan lunchen, doen we de radio wat harder, dan horen we ze niet tussen de balken en op het bak lopen.'' Geen angsthaas hoor, die Myrna. 

Eigen Huis & Tuin is iedere zaterdagmiddag om 18:05 te zien op RTL 4

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.