Eigen Huis & Tuin bestaat 25 jaar! Veronica magazine haalde herinneringen op met vier van de hoofdrolspelers. 

Rob Verlinden kwam met het prachtige idee om Eigen Huis & Tuin te maken, maar er naar kijken doet hij niet meer. ‘’Dan ga ik alleen maar lopen zeiken, terwijl die mensen ook hun best doen.’’ Een van de leukste momenten van een programma zijn altijd de bloopers, maar die kregen ze niet zonder er zelf een stokje voor te steken. ''In het begin hadden we er zat. Later moesten we ze zelf verzinnen, voor bij de aftiteling.'' 

Klusjesman Thomas Verhoeven is het levende bewijs dat je op de goede plek moet zijn op het goede moment. Hij werd letterlijk van de steiger afgeplukt om mee te doen aan Eigen Huis & Tuin. ''Ze kwamen voor mijn maat met wie ik aan het werk was. Hij was een vriendje van een vriendje van iemand bij RTL. Toen zeiden ze tegen mij dat ik ook wel een filmpje kon maken.'' 

Manuëla Kemp was de eerste presentatrice van het programma, maar aan elk leuks komt, jammer genoeg, een einde. ''Mijn interesse lag meer bij muziekprogramma's. Maar de lol en het totaal niet weten wat we gingen doen... Zo leuk.'' Naast de drukke, lange dagen is er soms ook nog een plekje door wat lol. ''Ik heb ontiegelijk gelachen met Rob. Een grappenmaker eerste klas.'' 

More content below the advertising

Als presentatrice maak je soms de raarste dingen mee tijdens de opnames. Zo ook Myrna Goossens, die van 1994 tot 2004 het programma presenteerde: ''In een boerderij waar wij een keer opnames maakten, was het nogal een bende. Bleek er een rattenplaag te zijn! 'Ja,' zeiden die mensen, 'als we gaan lunchen, doen we de radio wat harder, dan horen we ze niet tussen de balken en op het bak lopen.'' Geen angsthaas hoor, die Myrna. 

Eigen Huis & Tuin is iedere zaterdagmiddag om 18:05 te zien op RTL 4

More content below the advertising

Glennis Grace keert terug met haar prachtige ode aan Whitney Houston. De eerste show is al zo goed als uitverkocht, maar gelukkig komt ze met een tweede concert.

Niemand kan de muziek van Whitney Houston zo goed tot leven brengen als Glennis Grace. Haar show Whitney - a Tribute by Glennis Grace was in 2018 een groot succes en ook dit jaar brengt Grace weer een ode aan de legendarische zangeres. De tickets voor de show op 6 september gaan zoals verwacht weer hard en daarom heeft Glennis Grace een tweede concert, op 8 september, aangekondigd. 

More content below the advertising

Glennis Grace kan het succes van de show amper geloven. "Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zoveel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen, om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren." 

Het extra concert van Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt op 8 september plaats in de Rotterdam Ahoy.

Koop nu hier je tickets! Wees er snel bij, want voor je het weet is de show uitverkocht.

 

Komend voorjaar verschijnt Rocketman in de bioscopen. Wij blikken alvast vooruit op deze swingende rockmusical!

Hoge vlucht

Rocketman vertelt het verhaal over de opkomst van de flamboyante Britse rockster Elton John. Deze zanger valt op de muziekacademie al op, maar de wereld ligt pas echt aan zijn voeten als hij de krachten bundelt met tekstschrijver Bernie Taupin. Samen maken ze hits als Tiny Dancer, Don't Let the Sun Go Down on Me en natuurlijk Rocket Man. Maar achter het succes gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo worstelt Elton met verslaving, depressies en zijn homoseksualiteit.

More content below the advertising

 

Rolmodel

De titelrol wordt gespeeld Taron Egerton. Je kunt hem kennen uit de Kingsman-films, een vlotte variant op de James Bond-serie. Deze jonge Britse acteur zingt alle nummers zelf. Daarbij kreeg Egerton een enorm compliment van zijn grote rolmodel. Volgens Elton John zelf was er niemand die de energie van zijn nummers zo goed wist te vangen. Daarnaast zijn er belangrijke rollen zijn weggelegd voor Richard Madden (Medici) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World).

Oscars

Eerlijk is eerlijk, het is niet heel waarschijnlijk dat Rocket Man het succes van Bohemian Rhapsody evenaart. En dat is helemaal geen schande! De Queen-biografie staat in de top vijf van de succesvolste films in Nederland aller tijden. Om over de tientallen filmprijzen nog maar te zwijgen. Zo maakt Bohemian Rhapsody komende zondag kans op niet minder dan vijf Oscars, waaronder die voor beste film.

Hits

Dat neemt niet weg dat Rocketman de juiste papieren heeft om uit te groeien tot een rockmusical van epische proporties. De makers hebben de keus uit talloze Elton John-hits, die ook tientallen jaren later nog steeds staan als een huis. Voeg daarbij de oogverblindende 70s flashbacks, en je hebt een film die je als rockfan niet mag missen. Ongeacht of je de afgelopen Top 2000 nu hebt gestemd op Bohemian Rhapsody of I’m Still Standing!

Rocketman draait vanaf 30 mei in de bioscopen.