We willen nog niet te veel verklappen

De finale van Heel Holland Bakt is bekeken door 4 miljoen mensen! Grote kans dat jij al weet wie er gewonnen heeft, maar als je de aflevering nog terug moet kijken, stop dan met lezen.

Het afgelopen seizoen Heel Holland Bakt was niet zonder controverse. Amateurbakker Maroeska was eigenlijk helemaal niet zo een amateur en had zelfs al een kookboek uitgebracht. De verklaring van Omroep MAX was dat koken en bakken twee verschillende dingen waren. Dat slikten de fans van het programma niet en iedereen ging er eigenlijk wel van uit dat Maroeska de wedstrijd zou gaan winnen.

De verrassing was daardoor groot toen Anna werd verkozen tot de beste thuisbakker! De korporaal, die bakt om haar creativiteit kwijt te kunnen, kon het zelf ook niet geloven. "Ik dacht dat ik flauwviel. Je verwacht het niet en dan zie je ineens je eigen foto!" vertelt ze in een interview met Omroep MAX. "Het was als een droom die uitkwam en ik kan nog steeds niet geloven dat dit echt is gebeurd. Na de finale ben ik met mijn familie uit eten geweest, maar ik zat toen zo in een waas dat ik daar amper wat van mee heb gekregen."

Heb je nog geen genoeg van Heel Holland Bakt en wil je weten hoe het nu met Anna gaat? Vanavond is zij te gast in de talkshow Smaakt naar meer om 22.10 uur op NPO 1.

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.