Source
Foto: Feriet Tunc

Wie een rol wilt spelen in Goede tijden, slechte tijden hoeft vanaf nu niet meer aan te kloppen bij het oude Kemna Casting, maar kan terecht bij Groen Casting. 

Sinds 2009 zocht castingbureau Kemna Casting, nu Post Castelijn, de talenten voor Goede tijden, slechte tijden, maar de Telegraaf meldt dat daar nu een einde aan komt. Endemol Shine, de producent van GTST, werkt vanaf het volgende seizoen met het bedrijf Groen Casting. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? 

Privéles

Kemna Casting is al een lange tijd de belangrijkste speler in de acteerwereld. Als je een acteur of actrice nodig hebt, klop je aan bij Kemna en zij regelen iemand voor je. Aan het hoofd stond Job Gosschalk, totdat het weekblad Nieuwe Revu ontdekte dat Gosschalk zijn machtspositie misbruikte om knappe acteurs bij hem thuis uit te nodigen voor een 'privéles'. Tijdens deze les moesten de acteurs zich helemaal uitkleden en doen wat Gosschalk zei.

Verandering

Toen dit schandaal naar buiten kwam, vertrok Job Gosschalk naar Israël en Kemna veranderde de naam naar Post Castelijn Casting. Volgens Nieuwe Revu werd er verder echter geen schoon schip gemaakt. Reden genoeg voor Endemol Shine om samen te gaan werken met een ander castingbureau en dit is met veel goedkeuring ontvangen in de acteerwereld. De macht van Kemna brokkelt langzaam af en de verwachting is dat er nu écht iets gaat veranderen. 

Article continues after the ad

Wie zich in wil schrijven bij Groen Casting kan dit doen via de website

More content below the advertising