De hoge bazen bij Goede Tijden, Slechte Tijden zijn zich er zeker van bewust dat heel veel kijkers zich niet herkennen in veel recente verhaallijnen. Daar gaan ze iets aan doen. 

Dat onthulde Rohan Gottschalk, producent Daily Drama van EndemolShine, afgelopen week in De Telegraaf. Ook hij merkt dat er steeds meer kritiek klink over de ongeloofwaardigheid van sommige verhaallijnen. Ook de verjongingskuur van Meerdijk schiet bij kijkers nogal eens in het verkeerde keelgat

Article continues after the ad

'Gewone verhaallijnen'

Het komende seizoen, dat op 2 september van start gaat, ziet er dus héél anders uit. Veel herkenbaarder. "Natuurlijk heeft de kijker niet alles dat in GTST gebeurt, in het echt meegemaakt", legt Gottschalk uit. "Maar we gaan meer nadruk leggen op invoelbaarheid en herkenning."


Het oude GTST

Volgens de producer kreeg Nederlands bekendste soap altijd wel veel kritiek, alleen is die nu door sociale media véél meer aanwezig. Kijkers verlangen terug naar 'het oude GTST'. Dat ziet Gottschalk ook. "Ik denk dat we als makers een stap hebben teruggezet naar het GTST waar mensen de afgelopen dertig jaar van zijn gaan houden."
 


Over een paar maanden kunnen we eindelijk zien of deze nieuwe stappen ook daadwerkelijk voor verandering zorgen. Goede Tijden, Slechte Tijden keert vanaf 2 september weer terug op RTL 4GTST Stories: Hartsvriendinnen? - een speciale verhaallijn voor Instagram - start op maandag 12 augustus.
 

More content below the advertising