Na drie seizoenen neemt Arie Boomsma vanavond afscheid van Grenzeloos Verliefd. IJdele Arie keert terug naar de EO, de omroep waar hij bijna tien jaar geleden nog met een hoop bombarie vertrok. Zijn opvolger staat al te trappelen in de coulissen: Jennifer Hoffman. 

Jennifer neemt alleen niet de reguliere reeks onder haar hoede. In de vierdelige spin-off Grenzeloos Verliefd: Baby in het buitenland volgt ze Nederlandse vrouwen die weliswaar in een ander land wonen, maar ook nog eens zwanger zijn. De dames zijn naar het buitenland geëmigreerd vanwege de liefde en terechtgekomen in exotische landen, waar de cultuur en levenswijze compleet anders is dan thuis. Tijdens hun zwangerschap beseffen ze zich meer en meer dat het land waar ze wonen mijlenver afstaat van wat ze gewend zijn en dat het opvoeden van een kind in dit land niet altijd eenvoudig zal zijn.

Gedurende een jaar volgt Jennifer de jonge ouders tijdens de periode voor de bevalling en in het eerste levensjaar van het kind en zien we tegen welke dilemma’s ze aanlopen. Zo ontdekt de één dat het beste ziekenhuis in de stad nog net niet in elkaar stort en is er voor een ander door schaarste een enorm tekort aan luiers en babyvoeding. Tja, en hoe ga je dat dan oplossen?

Article continues after the ad

Jennifer: "Wat ik altijd zo fijn aan het programma heb gevonden is dat het echt gaat over de mensen die worden gevolgd. Het gaat niet om de presentator. Het gaat om gewone mensen die dappere keuzes maken omwille van de liefde. En ik verheug me om die te mogen ontmoeten en voor even te volgen. Zeker nu het niet alleen maar om hen gaat, maar nu ze dezelfde keuze ook nog maken voor hun kind."

Grenzeloos Verliefd: Baby in het buitenland zal pas medio 2019 te zien zijn op Net5. Vanavond, om 21.40 uur op dezelfde zender, neemt Arie Boomsma afscheid met de laatste aflevering van het elfde seizoen van het reguliere Grenzeloos Verliefd

More content below the advertising