Fotograaf
William Rutten

Gordon maakt officieel geen kans meer op een Gouden Televizier-Ring en daar is de presentator niet blij mee. Op social media ging hij los op de keuze van Televizier.

"En zo gaf de redactie van avro televizier het definitieve bewijs van onvermogen af voor de toch al oubollige publieksprijs de televizierring." Zo begint Gordon zijn tirade op Instagram. "Gordon gaat trouwen was toch echt het meest spraakmakende en bijna meest bekeken programma van het afgelopen jaar? En dan niet eens bij de laatste 25?" 

Het publiek kon de afgelopen weken stemmen op de twintig kanshebbers van de Televizier-Ring en de redactie mocht zelf nog vijf programma's selecteren die niet voldoende stemmen hadden gekregen. Die keuze is vandaag bekend gemaakt en de redactie koos voor Dokter Deen, Door het hart van China, Heel Holland Bakt, Oh, wat een jaar! en Maestro.

Volgens Gordon hoort Gordon Gaat Trouwen... Maar Met Wie? ook bij dat lijstje. Hij snapt dat het publiek niet op hem stemde omdat de uitslag tegenviel (spoiler: Gordon ging toch niet trouwen). Maar hij had verwacht dat de redactie van Televizier wel in zou zien hoe geweldig het programa was. "Nog nooit maakte ik een programma zo integer en met zoveel openheid als dit en alweer kreeg ik de hele strontkar over me heen omdat ik met mijn hart koos om niet te trouwen." 

Article continues after the ad

Om de critici voor te zijn, gooit hij al een paar beledigingen naar zichzelf toe. "En ook nu zal ik weer de nationale pispaal worden waar iedereen zijn bagger over uitstort, de narcist, de psychisch gestoorde de kwal, de verongelijkte noem alles maar op." En Gordon pleit gelijk voor een nieuwe prijs die hij wel kan winnen, "ik pleit dan ook voor een nieuwe publieksprijs, weg met dat gezapige zooitje suffe avro ambtenaren die dit hebben bepaald! Geen verschil meer tussen npo of commercieel maar gelijkheid en eerlijke kansen voor iedereen." 

Hij eindigt zijn bericht op positieve noot door de comedyserie De Luizenmoeder, en indirect zichzelf, alvast te feliciteren met de winst. "En wat de ring betreft, gefeliciteerd Luizenmoeder! En succes aan al mijn andere hardwerkende collega’s die hem net zo zeer verdienen als ik!" 

 

 

En zo gaf de redactie van avro televizier het definitieve bewijs van onvermogen af voor de toch al oubollige publieksprijs de televizierring. Gordon gaat trouwen was toch echt het meest spraakmakende en bijna meest bekeken programma van het afgelopen jaar? En dan niet eens bij de laatste 25? Ik vind het knap, kijk dat het publiek er niet op stemde omdat ze teleurgesteld waren door de afloop en misschien het onhandige in stand houden van het geheim van de uitslag prima. En ook dat ze de media hebben geloofd in het vermeende kijkersbedrog wat absoluut niet zo was. Nog nooit maakte ik een programma zo integer en met zoveel openheid als dit en alweer kreeg ik de hele strontkar over me heen omdat ik met mijn hart koos om niet te trouwen. En ook nu zal ik weer de nationale pispaal worden waar iedereen zijn bagger over uitstort, de narcist, de psychisch gestoorde de kwal, de verongelijkte noem alles maar op. Maar ik kan het hebben hoor zoals ik de afgelopen jaren niets anders heb gedaan maar ik blijf zeggen wat ik vind en denk en ik pleit dan ook voor een nieuwe publieksprijs, weg met dat gezapige zooitje suffe avro ambtenaren die dit hebben bepaald! Geen verschil meer tussen npo of commercieel maar gelijkheid en eerlijke kansen voor iedereen. Mijn programma heeft ervoor gezorgd dat het mogelijk was om met je gezin naar twee zoenende mannen op tv te kijken en dat die homoacceptatie ineens een gezicht kreeg. Ik hou me vast aan al die honderduizenden mensen die wel hebben gezien dat het echt was en eerlijk! En wat de ring betreft, gefeliciteerd Luizenmoeder! En succes aan al mijn andere hardwerkende collega’s die hem net zo zeer verdienen als ik! Gordon

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

 

More content below the advertising