Gordon neemt zelden een blad voor de mond en is daarom de perfecte persoon om de meest bizarre vragen te stellen in de nieuwe spelshow Dat verzin je niet!

Op sommige vragen kun je het antwoord niet weten en juist daarom wil je het antwoord héél graag weten. Om een voorbeeld te geven: wat was het bijbaantje van Paus Franciscus? Was hij buikspreker, uitsmijter, stripper of tatoeëerder? In elke aflevering van Dat verzin je niet! neemt een koppel het op tegen een honderdkoppig publiek om dit soort bizarre vragen goed te beantwoorden. 

In de eerste ronde wordt er gespeeld om een geldbedrag van 100.000 euro. Bij ieder goed antwoord gaat er 12.500 euro naar het koppel en als ze het antwoord fout hebben, gaat dit bedrag naar het publiek. In de tweede ronde wordt er gestreden om wie het gewonnen geld mee naar huis mag nemen. De strijd wordt geleid door Gordon, die tussen de absurde vragen ook de nodige scherpe opmerkingen plaatst.

Het programma is nog steeds op zoek naar mensen die deel uit willen maken van het honderdkoppige publiek. Dus als jij goed had geraden dat de paus vroeger bijkluste als uitsmijter, kun je je hier opgeven.

Dat verzin je niet! is vanaf zondag 13 januari elke week te zien om 21:30 uur op SBS6.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.