Leuk hoor, als je een lekker moppie kunt zingen, maar het oog wil ook wat. De zoetgevooisde houten Klaas en stalen Gerda kunnen daarom inpakken; in DanceSing gaat SBS6 op zoek naar het totaalplaatje. 

Beyoncé, Ariana Grande en Bruno Mars. Stuk voor stuk artiesten die niet alleen een aardig riedeltje kunnen zingen, maar ook de heupjes in alle mogelijke standen kunnen gooien. In Nederland hebben we Peter Beense. Prima zanger hoor, begrijp ons niet verkeerd, maar je ziet hem niet zo snel in de lampen hangen. Misschien maar goed ook... 

In DanceSing, waarvan de jury en presentatoren vanochtend werden onthuld middels een gelikte video, gaat SBS6 op zoek naar multi-talenten die spectaculair goed kunnen dansen én fantastisch kunnen zingen. In de donderdagavondshow worden de meest vernieuwende en geavanceerde technieken op het gebied van videomapping en augmented reality ingezet zodat de decors waarin de talenten optreden worden getransformeerd tot hightech videoclips, waarbij de grenzen tussen virtuele en fysieke objecten vervagen. Precies, net als bij die andere Talpa-show Dance Dance Dance.

De talenten doen auditie in beide categorieën, waarbij Trijntje Oosterhuis en Gordon de zangprestaties van de talenten beoordelen. Timor Steffens en Kenzo Alvares beoordelen de talenten op hun dansmoves. Kenzo Alvares, die we nog kennen van Dance Dance Dance, fungeert voor het eerst als jurylid op het gebied van dans. Het multi-talent dat de keiharde weg naar de top het beste aflegt en met zijn of haar uitzonderlijke dans- én zangprestaties de jury het meeste raakt, wint de gedroomde start van een internationale carrière. De presentatie van het programma is in handen van Johnny de Mol en Romy Monteiro.

DanceSing is vanaf donderdag 3 januari wekelijks te zien op SBS6.

Article continues after the ad
More content below the advertising