Leuk hoor, als je een lekker moppie kunt zingen, maar het oog wil ook wat. De zoetgevooisde houten Klaas en stalen Gerda kunnen daarom inpakken; in DanceSing gaat SBS6 op zoek naar het totaalplaatje. 

Beyoncé, Ariana Grande en Bruno Mars. Stuk voor stuk artiesten die niet alleen een aardig riedeltje kunnen zingen, maar ook de heupjes in alle mogelijke standen kunnen gooien. In Nederland hebben we Peter Beense. Prima zanger hoor, begrijp ons niet verkeerd, maar je ziet hem niet zo snel in de lampen hangen. Misschien maar goed ook... 

In DanceSing, waarvan de jury en presentatoren vanochtend werden onthuld middels een gelikte video, gaat SBS6 op zoek naar multi-talenten die spectaculair goed kunnen dansen én fantastisch kunnen zingen. In de donderdagavondshow worden de meest vernieuwende en geavanceerde technieken op het gebied van videomapping en augmented reality ingezet zodat de decors waarin de talenten optreden worden getransformeerd tot hightech videoclips, waarbij de grenzen tussen virtuele en fysieke objecten vervagen. Precies, net als bij die andere Talpa-show Dance Dance Dance.

De talenten doen auditie in beide categorieën, waarbij Trijntje Oosterhuis en Gordon de zangprestaties van de talenten beoordelen. Timor Steffens en Kenzo Alvares beoordelen de talenten op hun dansmoves. Kenzo Alvares, die we nog kennen van Dance Dance Dance, fungeert voor het eerst als jurylid op het gebied van dans. Het multi-talent dat de keiharde weg naar de top het beste aflegt en met zijn of haar uitzonderlijke dans- én zangprestaties de jury het meeste raakt, wint de gedroomde start van een internationale carrière. De presentatie van het programma is in handen van Johnny de Mol en Romy Monteiro.

DanceSing is vanaf donderdag 3 januari wekelijks te zien op SBS6.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.