Talpa heeft er weer een gloednieuw programma bij, dat wel heel erg bekend klinkt. In Mars tegen Venus strijden de mannen tegen de vrouwen in een humoristische kennisquiz. 

Een team van bekende mannen neemt het op tegen een team van bekende vrouwen. Ze moeten vragen over het andere geslacht goed beantwoorden en tussendoor wordt het publiek, bestaande uit 100 mannen en 100 vrouwen, om hun mening gevraagd. Je vraagt je misschien af waarom wij het RTL 4-programma De Jongens tegen de Meisjes uitleggen, maar dit is de gloednieuwe Net 5-spelshow Mars tegen Venus.

Wat de verschillen tussen de programma's zijn weten we ook niet echt om eerlijk te zijn. De teams zijn in ieder geval wel anders. In Mars tegen Venus strijdt neemt teamcaptain Jan Versteegh het samen met een mannelijke BN’er op tegen teamcaptain Leonie ter Braak en een vrouwelijke BN’er. Een ander belangrijk verschil is de presentator. Gordon overziet de strijd der seksen en geeft op zijn eigen manier commentaar op de antwoorden.

Talpa zoekt nog naar publiek voor dit programma, aanmelden kan hier.

More content below the advertising

Mars tegen Venus is vanaf woensdag 20 maart te zien om 20:30 uur op Net 5.

 

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.