De staande ovatie was gisteren niet voor niets: Glennis Grace is door naar de finale van America's Got Talent!

Het Amerikaanse publiek gaf haar vannacht (Nederlandse tijd) een 'direct ticket' voor de allesbeslissende eindstrijd.

Op 18 september mag Glennis weer aan de bak. Dan strijdt ze, met nog eens negen andere kandidaten, om de titel.  “Dank jullie wel dat jullie me gered hebben”, zei ze opgelucht. “Ik ben zó blij dat ik naar de finale mag!”. Met This Woman’s Work liet ze de jury in de halve finale sprakeloos achter. Mel B kwam niet verder dan ‘Yes, yes, yes!’    

Die eer is natuurlijk leuk en aardig, maar wanneer Glennis ook daadwerkelijk wint, staat haar een fijne cheque van een miljoen dollar te wachten. Plus: de winnaar van America’s Got Talent mag een show geven in Las Vegas!

Glennis’ concurrentie is niet mals. Zo neemt ze het op tegen een stand-upcomedian, een illusionist én een acrobatengroep. Haar grootste tegenstander? Michael Ketterrer, die ook een aardig moppie kan zingen. 

Geniet tot de finalen nog even na met Glennis’ covers van Run to YouNothing Compares 2 U en Never Enough

Het gerucht ging al langer maar nu is de kogel door de kerk; Penoza krijgt een film! 

Producent NL Film heeft vandaag bekend gemaakt dat de gebeden van de Penoza fans zijn verhoord en dat er nu echt een film van de succesvolle misdaadserie gaat komen. De financiering is geregeld, het scenario is klaar, de acteurs keren terug en over een paar maanden beginnen de opnames in Amsterdam en het buitenland. Waar de film over gaat, willen de makers nog niet vertellen maar het verhaal zal op zichzelf staan en ook het gewone bioscooppubliek aanspreken. 

Vijf seizoenen Penoza was volgens de fans niet genoeg en de trouwe kijkers konden met moeite afscheid nemen van knuffelcrimineel Carmen van Walraven, de brave huisvrouw die noodgedwongen de drugshandel van haar criminele man over moest nemen. Ook de makers zelf zagen nog wel wat in een vervolg in de vorm van een film. Maar als die film er zou komen, moest het ook wel een toekomstige misdaadklassieker worden en niet zomaar een lange aflevering van de serie. De lat ligt dus alvast erg hoog. 

Het veertiende seizoen van De Wereld Draait Door krijgt vers bloed. Vier jonge talenten geven onder de noemer YUNG DWDD een eigen draai aan de actualiteit. 

De namen Samya Hafsaoui, Emma Wortelboer, Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa zijn nu nog onbekend bij het grote publiek maar daar komt vanaf 24 september verandering in. De vier jonge talenten gaan aan de slag bij De Wereld Draait Door als YUNG DWDD

Deze nieuwe Jakhalzen gaan dagelijks op pad en geven hun eigen unieke kijk op de actualiteiten en maken filmpjes voor de uitzendingen en de website. Het allereerste item staat nu al online; Emma Wortelboer vroeg aan kamerleden waarom Prinsjesdag eigenijk Prinsjesdag heet.