Glennis Grace kan die één miljoen dollar en een show in Las Vegas op haar getalenteerde buik schrijven. Ze viel vannacht al in de eerste helft van de finale van America’s Got Talent af. Illusionist Shin Lim goochelde zich uiteindelijk naar de eerste plek!

Miss Grace verliet het podium echter niet zomaar: opnieuw scoorde ze een dikke vette staande ovatie. Samen met de Amerikaanse zangeres Bebe Rexha zong ze Meant to Be. Eerder ging de zaal ook al uit haar dak toen Glennis verrassend koos voor Run van Snow Patrol.

Direct na haar exit stuurde AGT een - typisch Amerikaanse - bedank-tweetje de lucht in. “You have amazed us with every note, Glennis Grace” en “You’ve inspired your son and now the world”.

Glennis timmerde de afgelopen weken flink aan haar reputatie (én oeuvre). Door AGT heeft ze nu verschillende puike covers op haar naam staan – inclusief staande ovatie erna. Geniet rustig na met Glennis’ covers van Run to You, Nothing Compares 2 U en Never Enough. In de halve finale liet ze de jury sprakeloos achter met This Woman's Work

Benieuwd wie de andere finalisten waren? Ze komen allemaal voorbij in onderstaande samenvatting. Zelf noemt het programma dit de “BEST Finale Show Ever!” Oordeel vooral zelf.

 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag