Source
Foto: Mike van den Toorn

In september staat Glennis Grace in Ahoy Rotterdam voor haar concertreeks Whitney - a Tribute by Glennis Grace en daar gaat aardig wat voorbereiding in zitten. 

"Een maand lang focus ik me op de concerten," vertelt Glennis Grace in Veronica Magazine. "Vooral sportief: twee keer per dag ren ik om mijn longinhoud te vergroten. ’s Ochtends en ’s avonds vijfenveertig minuten. Whitneys nummers eisen een killer conditie." Voordat het zo ver is, gaat ze eerst uitgebreid genieten van een vakantie in Spanje. "Op mijn zonnebedje neurie ik hooguit een paar Whitney Houston-nummers."

Article continues after the ad

"Madonna, wie?"

Tijdens de twee concerten brengt Glennis de muziek van Whitney weer tot leven. "Ik ben al gek op die vrouw sinds mijn negende. Als meisje deed ik niet anders dan naar haar muziek luisteren. Madonna, wie? Mariah Carey, huh? Haha. Ook al vond ik Mariahs Vision of Love heus prachtig, ik wilde er niet aan toegeven en bleef Whitney trouw."

Diva

Ze vindt het ook bijzonder dat Whitney ondanks alles toch normaal bleef. "Sommigen noemen haar een diva in de negatieve zin van het woord. Ze was een diva in sterke zin, een zangeres met power die wist wat ze wilde. Maar ze was niet iemand met honderd bizarre eisen zoals Mariah Carey. Het liefst trad Whitney op in spijkerbroek en T-shirt."

Amerikaanse doorbraak

In 2018 deed Glennis Grace mee aan America's Got Talent en een internationale doorbraak leek werkelijkheid te worden, maar niet veel later had ze onenigheid met haar Amerikaanse managers en werd de werkrelatie verbroken. "Ik ben er niet blij mee hoe dat is gegaan. Het was raar, ze hebben een mail op straat gegooid waarin ze verhalen over ‘een onorthodoxe werkwijze’."

Succes in Nederland

Haar ode aan Whitney Houston lijkt daarbij een grote rol te hebben gespeeld. "Ze zijn komen kijken bij mijn eerste Whitney Tribute concerten in 2018 en ze schrokken hoe groots het was opgezet, hoe bestaand mijn succes in Nederland al was. Vanaf onze zakelijke start ben ik heel duidelijk geweest over mijn Nederlandse carrière en hoe ik daar de zeggenschap over wilde houden. Onze wensen daarover kwamen duidelijk niet overeen."

Tickets

Whitney - a Tribute by Glennis Grace vindt plaats op 6 en 8 september in Rotterdam Ahoy. Het concert op de 6e is uitverkocht, maar wij hebben nog enkele kaartjes weten te bemachtigen. Ook hebben wij de beste plaatsen op 8 september gereserveerd en als extra bonus geven wij je nog eens 10 euro korting! De tickets kun je kopen via onze website

Het complete interview met Glennis Grace staat in Veronica Magazine, nummer 30.

More content below the advertising