Slecht nieuws voor BN’ers die hun tijd nog eens wilden doorbrengen in het Glazen Huis: de goede doelenactie Serious Request van 3FM gaat volledig op de schop.

Het komt vast niet als een schok: al jaren klinkt er kritiek op 3FM en het Glazen Huis. De schwung was eruit en de opbrengst liep terug. Nu gooit de zender alles om: de dj's worden niet meer opgesloten maar gaan het land in. TivoliVredenburg is de uitvalsbasis; vanuit Utrecht krijgen de dj’s opdrachten die zij moeten uitvoeren. Daarnaast wordt er een festival georganiseerd waar je terecht kunt voor optredens, workshops, games, karaoke en nog veel meer. 

Ook focust 3FM dit jaar niet op één, niet op twee maar... op drie (!) doelen. Het publiek, dat alle acties moet gaan opzetten, mag nu kiezen uit 'levens redden in Nederland', 'bescherming tegen natuurgeweld' en 'noodhulp bij oorlogen en conflicten'. Natuurlijk is het Rode Kruis er ook nog steeds bij. 

Drie dj-teams gaan 24/7 vanaf verschillende locaties op pad. Ze beginnen in de week voor Kerst en moeten dan op Kerstavond in TivoliVredenburg aankomen. Een soort wandelend Glazen Huis dus. Het is nog niet bekend welke 3FM-dj's meedoen. Vorig jaar stond het allerlaatste Glazen Huis nog in Apeldoorn, met dj's Sander, Domien en Angelique. Het enige dat niet verandert? Je mag nog steeds plaatjes aanvragen. 
 

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.