Slecht nieuws voor BN’ers die hun tijd nog eens wilden doorbrengen in het Glazen Huis: de goede doelenactie Serious Request van 3FM gaat volledig op de schop.

Het komt vast niet als een schok: al jaren klinkt er kritiek op 3FM en het Glazen Huis. De schwung was eruit en de opbrengst liep terug. Nu gooit de zender alles om: de dj's worden niet meer opgesloten maar gaan het land in. TivoliVredenburg is de uitvalsbasis; vanuit Utrecht krijgen de dj’s opdrachten die zij moeten uitvoeren. Daarnaast wordt er een festival georganiseerd waar je terecht kunt voor optredens, workshops, games, karaoke en nog veel meer. 

Ook focust 3FM dit jaar niet op één, niet op twee maar... op drie (!) doelen. Het publiek, dat alle acties moet gaan opzetten, mag nu kiezen uit 'levens redden in Nederland', 'bescherming tegen natuurgeweld' en 'noodhulp bij oorlogen en conflicten'. Natuurlijk is het Rode Kruis er ook nog steeds bij. 

Drie dj-teams gaan 24/7 vanaf verschillende locaties op pad. Ze beginnen in de week voor Kerst en moeten dan op Kerstavond in TivoliVredenburg aankomen. Een soort wandelend Glazen Huis dus. Het is nog niet bekend welke 3FM-dj's meedoen. Vorig jaar stond het allerlaatste Glazen Huis nog in Apeldoorn, met dj's Sander, Domien en Angelique. Het enige dat niet verandert? Je mag nog steeds plaatjes aanvragen. 
 

Article continues after the ad
More content below the advertising