Slecht nieuws voor BN’ers die hun tijd nog eens wilden doorbrengen in het Glazen Huis: de goede doelenactie Serious Request van 3FM gaat volledig op de schop.

Het komt vast niet als een schok: al jaren klinkt er kritiek op 3FM en het Glazen Huis. De schwung was eruit en de opbrengst liep terug. Nu gooit de zender alles om: de dj's worden niet meer opgesloten maar gaan het land in. TivoliVredenburg is de uitvalsbasis; vanuit Utrecht krijgen de dj’s opdrachten die zij moeten uitvoeren. Daarnaast wordt er een festival georganiseerd waar je terecht kunt voor optredens, workshops, games, karaoke en nog veel meer. 

Ook focust 3FM dit jaar niet op één, niet op twee maar... op drie (!) doelen. Het publiek, dat alle acties moet gaan opzetten, mag nu kiezen uit 'levens redden in Nederland', 'bescherming tegen natuurgeweld' en 'noodhulp bij oorlogen en conflicten'. Natuurlijk is het Rode Kruis er ook nog steeds bij. 

Drie dj-teams gaan 24/7 vanaf verschillende locaties op pad. Ze beginnen in de week voor Kerst en moeten dan op Kerstavond in TivoliVredenburg aankomen. Een soort wandelend Glazen Huis dus. Het is nog niet bekend welke 3FM-dj's meedoen. Vorig jaar stond het allerlaatste Glazen Huis nog in Apeldoorn, met dj's Sander, Domien en Angelique. Het enige dat niet verandert? Je mag nog steeds plaatjes aanvragen. 
 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag