Na de slecht ontvangen reboot van Ghostbusters leek Hollywood even klaar te zijn met de spokenjagers. De verrassing was daardoor extra groot toen het derde deel werd aangekondigd. 

Als je op de vraag "Who you gonna call?" automatisch antwoord met "Ghostbusters!" dan ben je opgegroeid in de jaren tachtig. De spokenjagers waren toen overal en het themaliedje ging in je hoofd zitten en kwam er nooit meer uit. De fans waren daarom extra kritisch op de reboot uit 2016 die lang niet zo leuk was als het origineel. 

Sindsdien leek het idee voor nieuwe film over de spokenjagers op z'n gat te liggen, maar daar kwam opeens verandering in. Regisseur Jason Reitman, de zoon van Ghostbusters-regisseur Ivan Reitman, maakte op Instagram bekend dat hij Ghostbusters 3 gaat maken. Na die aankondiging had hij nog een verrassing voor de fans, namelijk een korte teaser trailer met beelden van de iconische auto en een releasedatum. 

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Everybody can relax, I found the car. #GB20

Een bericht gedeeld door Jason Reitman (@jasonreitman) op

Ghostbusters 3 komt in de zomer van 2020 uit en het gerucht gaat dat de originele cast van de partij is, maar dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen.

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.