Geraldine Kemper in Veronica Magazine
Source
Foto: Stef Nagel

Big Brother, de moeder van de moderne realityserie, is terug! Geraldine Kemper is één van de twee presentatoren en dat ziet ze als een grote eer. 

Heb je getwijfeld toen je voor de klus werd gevraagd?

"Big Brother is de eerste realityshow van de wereld, dus ik vond het juist een enorme eer dat ze me ervoor vroegen. Wat het voor mij persoonlijk nog interessanter maakt, is dat ik elke week live ga, iets wat ik nog niet eerder heb gedaan. Ik heb er veel zin in!"

Heb je al nachtmerries gehad waarin je al je teksten kwijt was?

"Hoe dichterbij de dag dat we van start gaan komt, hoe meer ik me begin te realiseren dat ik het straks moet gaan doen. Gelukkig ben ik niet alleen, maar sta ik daar samen met Peter Van de Veire. Hij maakt in België elke dag radio, dus hij weet hoe het is om live te presenteren."

Article continues after the ad

Wat is de reden dat het format weer uit de mottenballen is gehaald?

"Ik weet dat Big Brother in andere landen ook als 2.0-versie uit de kast is gehaald, wat best een succes is. Waarschijnlijk heeft RTL gekeken naar Zweden en Australië en gedacht: laten wij dat ook proberen."

Wat is het grootste verschil met de Big Brother van twee decennia terug?

"Het is nog steeds een sociaal experiment, waarbij we volgen wat er gebeurt als je honderd dagen met wildvreemden wordt opgesloten in een huis. Maar we bewegen ons nu in een heel andere wereld dan toen, een wereld waarin je continu bezig bent met jezelf laten zien op internet. Ik denk dat het voor de deelnemers van nu daardoor lastiger is om hun leven los te laten."

Big Brother is te zien vanaf maandag 4 januari. De eerste aflevering wordt uitgezonden op RTL 4 en RTL 5 om 20:30 uur.

Het volledige interview met Geraldine Kemper staat in Veronica Magazine nummer 1. 

More content below the advertising