“50% kans dat Trump hierdoor moet aftreden”

Ook al waren de reacties op de eerste RTL Late Night met Twan Huys nou niet echt enthousiast, nog in dezelfde week heeft de kersverse talkshow-host zich gerevancheerd met een paar spraakmakende gasten. 

Eerst had hij woensdag Anne Lok aan tafel, die een geheime relatie met D66-leider Alexander Pechtold had. En gisteren had hij een nog veel bekender ex-liefje van een politicus te gast: Stormy Daniels, de porno-actrice die in 2006 een one night stand had met Donald Trump, schoof aan bij Twan.

“50% kans dat dit Trump de kop kost”

Natuurlijk vroeg de RTL Late Night-presentator zijn gast het hemdje van het lijf, en zij had dan ook volop te vertellen. Zo gaf de actrice uit stoute films aan iets te weten wat wij nog niet weten, en dat zij hierdoor denkt dat er hierdoor een kans van 50% is dat Trump moet aftreden. Om daar vervolgens meteen lachend aan toe te voegen: “Dat is een beangstigend hoge kans als je de president bent”.

“Trump is te arrogant om af te treden”

Om zeker te zijn dat hij goed hoorde wat Stormy net zei, herhaalde Twan het nog even voor de zekerheid: “Als het waar is wat je nu zegt, dan betekent dat dat ik nu praat met iemand die de reden is dat de president van de VS wordt afgezet. Dat is bijna ongekend, dat gebeurt bijna nooit”. Hierop verbeterde een lichtbeledigde Stormy Twan meteen: “Volgens mij is dat nog nooit gebeurd”. Ze gaf wel duidelijk aan dat de oranje mafkees alleen het Witte Huis zal verlaten als hij afgezet wordt, aftreden zoals Nixon zit er namelijk niet in: “Ik denk niet dat Trump aftreedt, daar is hij veel te arrogant voor”.

Bang dat rechter toch voor Trump kiest

De ster uit spannende natuurfilms vertelde over wat er nu allemaal speelt sinds de nieuwe wending die haar zaak vorige week heeft gekregen. Trump bleef steeds ontkennen dat hij een affaire met Daniels gehad had, maar vorige week gaf zijn vaste advocaat Michael Cohen in een schuldbekentenis officieel toe dat hij inderdaad zwijggeld aan Stormy heeft betaald. En nu staat alles er ineens heel anders voor. Toch is ze bang dat een rechter ondanks al het bewijsmateriaal eventueel nog steeds de kant van Trump zal kiezen.

 

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.