Gebruik jij een wimperserum voor langere en vollere wimpers? Grote kans dat je er nu een stukje moeilijker aan kan komen. De AVROTROS-show Radar opende gisteren de aanval op het goedje dat stiekem helemaal niet zo onschuldig blijkt!

Het doet letterlijk pijn aan je ogen: verschillende wimperserums zorgen naast volle wimpers voor andere, iets minder leuke bijwerkingen. Zo sprak Radar een vrouw van wie haar oogkleur plotseling veranderde: van groen naar bruin. Kruidvat trekt het superpopulaire SuperLash Serum nu zelfs uit de winkelrekken (ook online). 

BIMATO-WATTE?
Hoe zit het nu eigenlijk? En wat is Bimatoprost, het stofje dat in sommige serums zit? Radar legt het als volgt uit: "Het is een prostaglandine analoog en is oorspronkelijk bedoeld voor patiënten met de oogdrukaandoening glaucoom. Bij toeval werd ontdekt dat haargroei een bijwerkingen van het medicijn is. Maar helaas bleek het groeien van de wimpers niet de enige bijwerking. Er zijn ook zeer ernstige en blijvende bijwerkingen zoals permanente verkleuring van iris." 

'WEG MET DIE MEUK'
Om een lang verhaal kort te maken: drogisten verkopen de serums nu als cosmetische producten, terwijl de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vindt dat het medicijnen zijn. En: daar moet dan natuurlijk een duidelijke waarschuwing op. Twitter was in lichte rep en roer door de uitzending.    

GEMIST
Wordt het een beetje groen en geel voor je ogen door dit nieuws? Check vooral even de volledige uitzending van Radar zodat je precies weet waar je wimpers aan toe zijn. 

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.