Wie om twee uur 's nachts klaar zat voor de uitreiking van de Oscars weet natuurlijk wat er gisteren allemaal gebeurde, maar voor wie behoefte had aan een goede nachtrust, zetten we de hoogtepunten op een rijtje. 

Rocken met Queen

Dit jaar had de Oscars geen presentator die de show opent met een paar grappen en daarna alle prijsuitreikingen aan elkaar praat. Dat beviel om eerlijk te zijn best goed. De show had veel meer vaart, omdat prijs na prijs werd uitgereikt, en de ceremonie opende met een steengoed optreden van Queen en zanger Adam Lambert. 

Article continues after the ad

 

De leuke duo's

Zonder grappige presentator moest de humor komen van de duo's die de prijzen uitreikten. Dat kun je wel overlaten aan Melissa McCarthy. Samen met Brian Tyree Henry, die vooral bekend is van zijn serieuze rollen (Widows, Atlanta), mocht ze de Oscar voor het Beste Kostuumontwerp uitreiken aan de ontwerpster van Black Panther. De twee waren voor de gelegenheid gekleed in een uitbundige outfit, die deed denken aan de film The Favourite, en dan zorgde voor veel hilariteit. 

 

Lady Gaga valt in de prijzen

Een Oscar voor Beste Actrice kreeg Lady Gaga niet, die ging namelijk naar Olivia Colman voor The Favourite, maar het liedje Shallow uit A Star is Born werd wel verkozen tot Beste Original Song. Lady Gaga was helemaal gaga door deze overwinning en gaf een emotionele dankspeech waarin ze zei dat je nooit op moet geven en moet blijven vechten voor je droom. 

 

Lady Gaga treedt op met Bradley Cooper

Voordat Shallow in de prijzen viel, zongen Lady Gaga en Bradley Cooper het nummer uit A Star is Born ook live op het podium en wij hebben nog steeds kippenvel. 

 

Het In Memoriam

Een ander kippenvelmoment was het jaarlijkse In Memoriam, waarin de overleden talenten van voor en achter de schermen werden herdacht. 

 

Rami Malek wint zijn eerste Oscar

Nog niet zo lang geleden brak Rami Malek door met de televisieserie Mr. Robot en vannacht mocht hij een Oscar in ontvangst nemen voor Beste Acteur. In zijn speech bedankte hij iedereen die hem een kans heeft gegeven, waaronder de mannen van Queen, die hem de mogelijkheid gaven om onderdeel te zijn van hun nalatenschap. 

 

Green Book wint Beste Film

Uiteindelijk gaat het hele feestje om de belangrijkste prijs van de avond en die ging dit jaar naar Green Book. Deze film over een donkere pianist die wordt rondgereden door een blanke chauffeur in het racistische Zuiden van Amerika won de prijs voor Beste Film en liet onder andere Bohemian Rhapsody, A Star is Born, The Favourite en Netflix-film Roma achter zich.

De samenvatting van de Oscars is om 18:30 uur en om 23:20 uur te zien op Net5.

More content below the advertising