Zoenpartijen, ongepaste WhatsAppjes en ordinaire scheldpartijen… Mr. Reid had het maar druk in het Groningse Scheemda. Was dit een aflevering van De Rijdende Rechter, of Nieuwe Buren?

Gerda en Michel uit Scheemda verwijderen een aantal boompjes uit hun tuin, met de hulp van hun buurman. Maar dán begint deze (getrouwde) buur op de aansluitende borrel te viezelevozelen met Zwanet van nummer 65. Aangezien de keuken van Gerda en Michel geen swingerspaleis is, spreken zij Zwanet hier op aan en beëindigen ze subiet de vriendschap.

Maar dán blijkt Zwanet ook pornografische filmpjes naar Michel te hebben gestuurd! De situatie escaleert volledig uit de hand, en nu heeft iedereen ruzie met elkaar… Saillant detail: Michel stuurt via WhatsApp ook hartstochtelijke berichtjes naar Zwanet!

Article continues after the ad

Dat laat Gerda natuurlijk niet over haar kant gaan.

De arme Mr. Reid wordt inmiddels horendol van het geschreeuw tijdens het huisbezoek! Het lijkt verdorie Mr. Frank Visser doet uitspraak wel!

Mr. Reid is niet de enige die het allemaal een beetje ongemakkelijk vindt. Half Scheemda denkt er hetzelfde over.

Mr. Reid zoekt de hele zaak tot op de bodem uit. Voor zover we weten is dit de eerste keer dat De Rijdende Rechter op televisie vieze filmpjes zit te kijken.

Natuurlijk werd Twitter he-le-maal gek door al dat gestoei in het stoute Scheemda.

Hoewel de situatie erg verwarrend was, is deze aflevering van De Rijdende Rechter er eentje voor in de geschiedenisboeken. 

Het nieuws over schandalig Scheemda ging gisteravond als een lopend vuurtje. De aflevering werd door bijna 1,3 miljoen mensen bekeken. Daarmee was De Rijdende Rechter het best bekeken programma van de avond, na het NOS Journaal van 20.00 uur.

Hier kun je de hele aflevering terugkijken.

More content below the advertising