Gisterenavond nodigden de boeren van Boer Zoekt Vrouw hun potentiële oogappeltjes uit voor de geduchte logeerweek.

Met bijna 3,5 miljoen kijkers was Boer Zoekt Vrouw gisterenavond wederom het best bekeken programma van de dag. Al die kijkers konden smullen van de aandoenlijke, en soms ontzettend ongemakkelijke, logeer-dates. Zo ook de twitteraars van ons lage landje, die enorm smulden van het programma.

MARNIX

Bij Marnix mogen de dames in een caravan overnachten: lekker knus en romantisch... Toch? Voor zijn tortelduifjes heeft hij speciaal roze naamoveralls gemaakt. Jammer dat Janneke hélemaal niet van roze houdt. Als alle dames zijn gearriveerd, zet Marnix ze meteen aan het mesten: altijd handig als je nieuwe vriendin ook een goede werknemer is. Aan het einde van de avond verrast hij ze met een wildemansrit op een paard. En net als de dames, is ook Twitter erg verbaast over deze romantische uitspatting. 

JAAP

Jaap zit vol zenuwen over de komst van zijn dames, maar laat er geen gras over groeien. Hij laat ze meteen zijn kas vol bloemen zien. 'Als ze die morgen niet diep genoeg afsnijden, dan mogen ze oprotten', weet Jaap tussen neus en lippen door te melden. Ook tijdens het eten laat Jaap er geen gras over groeien: hij wil graag weten of de dames wel bereid zijn om zo snel mogelijk bij hem in te trekken. Een lat-relatie vindt hij namelijk niets. Twitter smult van Jaaps directheid, maar vinden de beste man voor geen meter te verstaan.

STEFFI

Steffi's mannen zijn er klaar voor. Harold komt op zijn trekker haar erf oprollen en Roel heeft zijn vakantie naar Peru verzet. Ook Steffi laat er geen gras over groeien: onder het oog van haar dates insemineert ze een merrie. De mannen mogen daarna voor de rest van de middag lekker passief achter de boerin aanlopen, terwijl zij de paarden eten geeft. Gelukkig steken ze voor het eten allemaal hun handen uit de mouwen. Twitter is fan van dit kwartet!

WIM

Aardappelboer Wim heeft het heel erg gezellig met zijn dames. De vier babbelen erop los. Er komt vanalles voorbij: wielrennen, onkruid aan de badkamermuur, uien-adem, etc. Ook als ze met z'n allen de aardappels gaan besproeien, houdt het gekakel van zijn dates niet op. Maar Twitter heeft het vooral over de zéér korte broekjes die Marit en Paula hebben besloten aan te doen. 

MICHELLE

De mannen van Michelle proberen haar bij aankomst te imponeren. De één komt aanrijden in een speelgoedauto met klompen aan, de ander neemt een kist kippen mee. Maarten houdt het casual met een plantje van de zaak. De mannen zijn zeer onder de indruk van Michelle's champignonfabriek, waar ze meteen met tuinslangen aan het werk gezet worden. Daar zijn ze schijnbaar erg moe van geworden, want bij het koken helpen ze liever niet. Michelle en Twitter zijn daar niet zo van gediend. 

Boer Zoekt Vrouw is elke zondagavond te zien om 20:20 uur op NPO1.

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag