Gisterenavond nodigden de boeren van Boer Zoekt Vrouw hun potentiële oogappeltjes uit voor de geduchte logeerweek.

Met bijna 3,5 miljoen kijkers was Boer Zoekt Vrouw gisterenavond wederom het best bekeken programma van de dag. Al die kijkers konden smullen van de aandoenlijke, en soms ontzettend ongemakkelijke, logeer-dates. Zo ook de twitteraars van ons lage landje, die enorm smulden van het programma.

MARNIX

Bij Marnix mogen de dames in een caravan overnachten: lekker knus en romantisch... Toch? Voor zijn tortelduifjes heeft hij speciaal roze naamoveralls gemaakt. Jammer dat Janneke hélemaal niet van roze houdt. Als alle dames zijn gearriveerd, zet Marnix ze meteen aan het mesten: altijd handig als je nieuwe vriendin ook een goede werknemer is. Aan het einde van de avond verrast hij ze met een wildemansrit op een paard. En net als de dames, is ook Twitter erg verbaast over deze romantische uitspatting. 

More content below the advertising

JAAP

Jaap zit vol zenuwen over de komst van zijn dames, maar laat er geen gras over groeien. Hij laat ze meteen zijn kas vol bloemen zien. 'Als ze die morgen niet diep genoeg afsnijden, dan mogen ze oprotten', weet Jaap tussen neus en lippen door te melden. Ook tijdens het eten laat Jaap er geen gras over groeien: hij wil graag weten of de dames wel bereid zijn om zo snel mogelijk bij hem in te trekken. Een lat-relatie vindt hij namelijk niets. Twitter smult van Jaaps directheid, maar vinden de beste man voor geen meter te verstaan.

STEFFI

Steffi's mannen zijn er klaar voor. Harold komt op zijn trekker haar erf oprollen en Roel heeft zijn vakantie naar Peru verzet. Ook Steffi laat er geen gras over groeien: onder het oog van haar dates insemineert ze een merrie. De mannen mogen daarna voor de rest van de middag lekker passief achter de boerin aanlopen, terwijl zij de paarden eten geeft. Gelukkig steken ze voor het eten allemaal hun handen uit de mouwen. Twitter is fan van dit kwartet!

WIM

Aardappelboer Wim heeft het heel erg gezellig met zijn dames. De vier babbelen erop los. Er komt vanalles voorbij: wielrennen, onkruid aan de badkamermuur, uien-adem, etc. Ook als ze met z'n allen de aardappels gaan besproeien, houdt het gekakel van zijn dates niet op. Maar Twitter heeft het vooral over de zéér korte broekjes die Marit en Paula hebben besloten aan te doen. 

MICHELLE

De mannen van Michelle proberen haar bij aankomst te imponeren. De één komt aanrijden in een speelgoedauto met klompen aan, de ander neemt een kist kippen mee. Maarten houdt het casual met een plantje van de zaak. De mannen zijn zeer onder de indruk van Michelle's champignonfabriek, waar ze meteen met tuinslangen aan het werk gezet worden. Daar zijn ze schijnbaar erg moe van geworden, want bij het koken helpen ze liever niet. Michelle en Twitter zijn daar niet zo van gediend. 

Boer Zoekt Vrouw is elke zondagavond te zien om 20:20 uur op NPO1.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.