Het Gouden Televizier-Ring Gala werd voor de 53ste keer gehouden en was dit jaar een feestje voor Beau van Erven Dorens. 

De Luizenmoeder was de favoriet om de Televizier-Ring te winnen. De verrassing was daarom groot voor Beau van Erven Dorens toen zijn programma Beau Five Days Inside werd genoemd als de winnaar van de televisieprijs. In zijn speech benadrukte hij dat het programma, waarin hij een bezoek brengt aan instellingen waar je normaal niet binnenkomt, met een team wordt gemaakt en hij bedankte de mensen die hij voor het programma volgde. "Deze ring is voor jullie. Wij laten zien wat jullie allemaal uitvoeren daar, en het is fantastisch." 

Dat was niet zijn eerste prijs van de avond. Hij versloeg Johnny de Mol en Humberto Tan voor de Zilveren Televizier-Ster Presentator. In zijn dankwoord gaf Beau toe dat zijn carrière niet zo was verlopen zoals gehoopt. Al zijn programma's flopten en hij moest daardoor meedoen aan Sterren Dansen op het IJs en het lukte hem zelfs niet om die show te winnen. Vol trots richtte hij zich tot zijn zoon Jan en vertelde hem "Je vader heeft eindelijk wat gewonnen jongen." 

De Zilveren Televizier-Ring Presentatrice ging naar Chantal Janzen. Zij kon echter niet aanwezig zijn. Op dit moment is ze in Los Angeles en werkt ze mee aan een programma van James Corden. De Britse presentator mocht haar de prijs overhandigen, maar toen ze hem vertelde wat voor programma Chantal Blijft Slapen is, kon hij zijn oren niet geloven. 

De Luizenmoeder won niet de hoofdprijs maar Ilse Warringa mocht wel de Zilveren Televizier-Ster Beste acteur/actrice mee naar huis nemen voor haar rol van Juf Ank. Omdat ze niet durfde te improviseren, had ze haar speech meegenomen in een tasje, zodat ze in haar dankwoord niemand zou vergeten. 

De winnaars van de avond op een rijtje:

Digital Impact Award: Wie is de Mol?

Zilveren Televizier-Ster Presentatrice: Chantal Janzen

Zilveren Televizier-Ster Presentator: Beau van Erven Dorens

Televizier Talent Award: Kaj Gorgels

Zilveren Televizier-Ster Acteur/actrice: Ilse Warringa

Gouden Stuiver: De eindmusical

Gouden Televizier-Ring: Beau Five Days Inside

Een van de beste muziekdocumentaires ooit gemaakt

Amy Winehouse was een geweldige zangeres en kwam op 27-jarige leeftijd op tragische wijze aan haar einde. Deze documentaire geeft een kijkje in haar turbulente leven. 

Amy Winehouse gebruikte haar muziek om haar persoonlijke problemen te uiten en werd onverwacht een wereldberoemde zangeres. Aan die roem zat een keerzijde en de media-aandacht in combinatie met haar wilde levensstijl begon zijn tol te eisen. Ze raakte verslaafd aan drank en drugs en op 27-jarige leeftijd overleed ze aan alcoholvergiftiging. 

Iedereen die belangrijk was voor Amy Winehouse werkte mee aan Amy en het resultaat is een van de meest diepgravende, eerlijke en onthullende muziekdocumentaires ooit gemaakt. Het is daardoor een aanrader voor de trouwe fans maar ook voor iedereen die haar alleen maar kent van een paar liedjes op de radio en de vele verhalen over haar wilde en tragische privéleven. 

Amy is te zien op Netflix.

Amy

★★★★★
Documentaire 2014
Film

De Wereld Draait Door

- Eric Smit.  Jarenlang hebben bankiers via ingenieuze constructies Europese overheden belazerd en miljarden geroofd. 55 om precies te zijn, zo bleek uit de bevindingen van een internationaal journalistiek onderzoeksplatform. Follow the Money deed hieraan mee, hoofdredacteur Eric Smit zit aan tafel.

- Patty Brard (foto) en Diederik Jekel. Patty Brard en wetenschapsjournalist Diederik Jekel presenteren samen VetGelukkig?!, een NTR-programma waarin zij vanuit hun persoonlijke ervaring onderzoeken hoe het is om overgewicht te hebben.

- Kees van Kooten. Uitgeverij van Oorschot eert onze verhalenschrijvers door zoveel mogelijk van hun schrijfsels in een boekje te proppen, op binnenzakformaat. Nu is de beurt aan Kees van Kooten.

- Muziek: Ruben Hein.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts

 

RTL Late Night met Twan Huys

- StukTV. Op YouTube domineren Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt met bijna twee miljoen abonnees. Vanavond vertellen de mannen over het succes van StukTV en het nieuwe seizoen van Jachtseizoen.

- Kees van der Spek. In Oplichters op het internet gaat Kees van der Spek achter deze criminelen aan. Hoe gevaarlijk is het om zo’n programma te maken?

- Maria Fiselier. Ze is een van de grootste operatalenten ter wereld, maar het grote publiek leerden haar kennen in het programma Beste Zangers. Nu wil Maria Fiselier klassieke en moderne muziek bij elkaar brengen.

- Babette Labeij. Zangcoach Babette Labeij kennen we natuurlijk van televisieprogramma's als Junior SongfestivalPopstars en The Voice. Vanavond vertelt ze over haar boek Zing!

 

Pauw

- Een jaar geleden werd het kabinet Rutte III beëdigd. Vanavond blikken politiek verslaggevers Rutger Castricum, Wouter de Winther, Emilie van Outeren en Peter Kee terug.

- Sergio Vyent en Victor Abeln. First Dates, het programma waarin mensen op een eerste date gaan, is zeer populair. Gastheer Sergio Vyent en barman Victor Abeln vertellen samen met deelnemers over het succes. 

- Simone Weimans. Ze neemt fragmenten mee van programma’s die haar opvielen in de afgelopen week.