Het Gouden Televizier-Ring Gala werd voor de 53ste keer gehouden en was dit jaar een feestje voor Beau van Erven Dorens. 

De Luizenmoeder was de favoriet om de Televizier-Ring te winnen. De verrassing was daarom groot voor Beau van Erven Dorens toen zijn programma Beau Five Days Inside werd genoemd als de winnaar van de televisieprijs. In zijn speech benadrukte hij dat het programma, waarin hij een bezoek brengt aan instellingen waar je normaal niet binnenkomt, met een team wordt gemaakt en hij bedankte de mensen die hij voor het programma volgde. "Deze ring is voor jullie. Wij laten zien wat jullie allemaal uitvoeren daar, en het is fantastisch." 

Dat was niet zijn eerste prijs van de avond. Hij versloeg Johnny de Mol en Humberto Tan voor de Zilveren Televizier-Ster Presentator. In zijn dankwoord gaf Beau toe dat zijn carrière niet zo was verlopen zoals gehoopt. Al zijn programma's flopten en hij moest daardoor meedoen aan Sterren Dansen op het IJs en het lukte hem zelfs niet om die show te winnen. Vol trots richtte hij zich tot zijn zoon Jan en vertelde hem "Je vader heeft eindelijk wat gewonnen jongen." 

De Zilveren Televizier-Ring Presentatrice ging naar Chantal Janzen. Zij kon echter niet aanwezig zijn. Op dit moment is ze in Los Angeles en werkt ze mee aan een programma van James Corden. De Britse presentator mocht haar de prijs overhandigen, maar toen ze hem vertelde wat voor programma Chantal Blijft Slapen is, kon hij zijn oren niet geloven. 

Article continues after the ad

De Luizenmoeder won niet de hoofdprijs maar Ilse Warringa mocht wel de Zilveren Televizier-Ster Beste acteur/actrice mee naar huis nemen voor haar rol van Juf Ank. Omdat ze niet durfde te improviseren, had ze haar speech meegenomen in een tasje, zodat ze in haar dankwoord niemand zou vergeten. 

De winnaars van de avond op een rijtje:

Digital Impact Award: Wie is de Mol?

Zilveren Televizier-Ster Presentatrice: Chantal Janzen

Zilveren Televizier-Ster Presentator: Beau van Erven Dorens

Televizier Talent Award: Kaj Gorgels

Zilveren Televizier-Ster Acteur/actrice: Ilse Warringa

Gouden Stuiver: De eindmusical

Gouden Televizier-Ring: Beau Five Days Inside

More content below the advertising