John de Mol zat aan tafel bij Jeroen Pauw en vertelde over zijn ambitieuze plannen met Talpa Network en over de toekomst van The Voice

Talpa Network, het bedrijf van John de Mol, wordt een steeds grotere speler in Nederland. Het bedrijf heeft nu al vier televisiezenders (SBS6, SBS9, Net5 en Veronica) en vier radiozenders (538, Sky Radio, Veronica en Radio 10) in bezit. Talpa heeft daarnaast een netwerk van populaire vloggers en twee persbureau's. Volgens John de Mol is dit nog maar het begin. 

Concurrentie

Aan tafel bij Jeroen Pauw maakte de ondernemer duidelijk dat hij rekent op veel concurrentie van het buitenland. Hij pleit daarom voor betere samenwerking tussen de publieke en commerciële omroepen. Netflix is namelijk niet de enige buitenlandse concurrent waar de zenders tegen opboksen. Chinese techgiganten Alibaba en Tencent zullen in de toekomst ook grote spelers worden "Die kennen we nu nog niet, maar let op! Over een jaar of twee komen die er ook nog bovenop." 

De problemen bij SBS

Het gaat niet zo lekker met SBS6 en dat gaf John de Mol ook toe, maar het is niet alleen kommer en kwel. Met Veronica en Net5 gaat het namelijk wel heel goed en de Mol neemt ook de tijd om SBS6 te laten groeien. "SBS6 moet een familiezender worden die tussen Nederland 1 en RTL 4 komt te staan. Dat proces moet over uiterlijk 2 à 3 jaar helemaal klaar zijn." 

DanceSing

6 Inside, het antwoord op RTL Boulevard, moet een belangrijk programma worden voor SBS6 en van de talentenjacht DanceSing wordt ook veel verwacht. Dat wordt een combinatie van The Voice en Dance Dance Dance. Met het programma gaat de Mol op zoek naar de nieuwe Beyoncé, Bruno Mars of Michael Jackson. 

De toekomst van SBS6

Het gerucht gaat al een tijdje dat Linda de Mol naar SBS6 zal verhuizen en daar wilde John weinig over kwijt. "Ik denk ook wel dat we volgend jaar met nog één of twee verrassingen zullen komen." Daar zou The Voice tussen kunnen zitten. Hij wil het programma graag naar Talpa halen en er zijn nu 44 advocaten bezig om dat te regelen. "Het is een juridische discussie met RTL."

6 Inside is vanaf 7 januari iedere werkdag te zien om 18:00 uur op SBS6. DanceSing zie je vanaf 10 januari wekelijks om 20:30 uur.
Foto: William Rutten
Foto: William Rutten

Als laatst overgebleven ster van RTL heeft Chantal Janzen het al druk genoeg. In het nieuwe programma Chantal komt werken krijgt ze er ook nog eens talloze baantjes bij. 

Net zoals voormalig RTL-collega's Linda de Mol en Wendy van Dijk heeft Chantal Janzen ook haar eigen tijdschrift, genaamd &C. Voor de website van het magazine gaat de presentatrice regelmatig op pad om nieuwe banen uit te proberen. In de rubriek Chantal komt werken ging ze onder andere aan de slag in een autogarage, het Amstel hotel en was Chantal zelfs even kassameisje bij de Albert Heijn. 

Chantal komt werken wordt in een nieuw jasje gestoken voor RTL 4. Het wordt dit keer geen snuffelstage, maar Chantal moet echt vol aan de bak. Bij de brandweer krijgt ze bijvoorbeeld gelijk een 24 uurs dienst en wordt ze vier keer op een nacht gewekt door een brandalarm, waarna ze gelijk de brandweerauto in moet. 

Chantal komt werken is te zien vanaf 28 maart om 20:30 uur op RTL 4.

Wij vertellen je alvast wat je deze week kan verwachten in The Bold and the Beautiful

Maandag

Ridge ruziet met Brooke. Hij is ervan overtuigd dat Bill toneelspeelt, alleen maar om Brooke voor zich terug te winnen. Bill laat Liam en Wyatt weten wat hij heeft besloten over de nalatenschap. Pam waarschuwt Eric voor Quinn.

Dinsdag

Katie wacht tot Thorne op zijn werk is en heeft dan een gesprek met Bill over hun zoontje. Steffy praat met Liam en Hope over de naderende feestdagen. Ze stelt voor hun meningsverschillen opzij te zetten.

Woensdag

Het is Thanksgiving en dat wordt gevierd bij Eric en Quinn. Iedereen is er: de Forresters, Logans, Spencers, Avants en Spectra's, en ze zijn allemaal voor een dagje aardig tegen elkaar.

Donderdag

In haar hoofd beleeft Taylor opnieuw de avond waarop ze Bill neerschoot. Ze is bang dat Bill haar alsnog verlinkt en ze naar de gevangenis moet. Steffy probeert haar gerust te stellen. Liam en Brooke praten over hoe Bill is veranderd.

Vrijdag

Bill verzekert Taylor ervan dat hij zich aan zijn belofte zal houden. Liam en Steffy praten over Taylor. Liam vertrouwt haar niet en wil dat ze bij baby Kelly uit de buurt blijft. Taylor gaat de confrontatie aan met Hope. Ze verwijt haar dezelfde streken uit te halen als haar moeder.

The Bold and the Beautiful wordt van maandag t/m vrijdag uitgezonden om 18:05 uur op RTL 8 en de volgende dag herhaald om 11:35 uur op RTL 4