John de Mol zat aan tafel bij Jeroen Pauw en vertelde over zijn ambitieuze plannen met Talpa Network en over de toekomst van The Voice

Talpa Network, het bedrijf van John de Mol, wordt een steeds grotere speler in Nederland. Het bedrijf heeft nu al vier televisiezenders (SBS6, SBS9, Net5 en Veronica) en vier radiozenders (538, Sky Radio, Veronica en Radio 10) in bezit. Talpa heeft daarnaast een netwerk van populaire vloggers en twee persbureau's. Volgens John de Mol is dit nog maar het begin. 

Concurrentie

Aan tafel bij Jeroen Pauw maakte de ondernemer duidelijk dat hij rekent op veel concurrentie van het buitenland. Hij pleit daarom voor betere samenwerking tussen de publieke en commerciële omroepen. Netflix is namelijk niet de enige buitenlandse concurrent waar de zenders tegen opboksen. Chinese techgiganten Alibaba en Tencent zullen in de toekomst ook grote spelers worden "Die kennen we nu nog niet, maar let op! Over een jaar of twee komen die er ook nog bovenop." 

Article continues after the ad

De problemen bij SBS

Het gaat niet zo lekker met SBS6 en dat gaf John de Mol ook toe, maar het is niet alleen kommer en kwel. Met Veronica en Net5 gaat het namelijk wel heel goed en de Mol neemt ook de tijd om SBS6 te laten groeien. "SBS6 moet een familiezender worden die tussen Nederland 1 en RTL 4 komt te staan. Dat proces moet over uiterlijk 2 à 3 jaar helemaal klaar zijn." 

DanceSing

6 Inside, het antwoord op RTL Boulevard, moet een belangrijk programma worden voor SBS6 en van de talentenjacht DanceSing wordt ook veel verwacht. Dat wordt een combinatie van The Voice en Dance Dance Dance. Met het programma gaat de Mol op zoek naar de nieuwe Beyoncé, Bruno Mars of Michael Jackson. 

De toekomst van SBS6

Het gerucht gaat al een tijdje dat Linda de Mol naar SBS6 zal verhuizen en daar wilde John weinig over kwijt. "Ik denk ook wel dat we volgend jaar met nog één of twee verrassingen zullen komen." Daar zou The Voice tussen kunnen zitten. Hij wil het programma graag naar Talpa halen en er zijn nu 44 advocaten bezig om dat te regelen. "Het is een juridische discussie met RTL."

6 Inside is vanaf 7 januari iedere werkdag te zien om 18:00 uur op SBS6. DanceSing zie je vanaf 10 januari wekelijks om 20:30 uur.
More content below the advertising