Froukje de Both in Veronica Magazine
Source
Foto: Feriet Tunc

Wij vroegen Froukje de Both, nu te zien in het tweede seizoen van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven, naar de oeroude vooroordelen over vrouwen.

Vrouwen kunnen niet inparkeren (of überhaupt rijden)

"Ik vind dat ik heel goed kan rijden, al verschillen de meningen daarover. Mijn vriend Jordi vliegt in een Boeing 747 en is vreselijk accuraat en ordentelijk met alles. Ik ben juist heel chaotisch, wat zich ook vertaalt in slordig rijgedrag. In de auto ben ik met van alles en nog wat bezig, behalve met het rijden zelf. Als Jordi naast me zit, dan houdt hij zijn hart vaak vast: ‘Kijk uit, let op, wat doe je nu weer?’ Maar ik ben in elk geval geen type waar je langsrijdt en van denkt: jemig, schiet eens op mens."

Vrouwen zijn de ultieme multitaskers

Article continues after the ad

"Ik heb dat heel lang gedacht, wat voortkomt uit het feit dat je als moeder niet echt een andere keuze hebt. We moeten ogen in onze broekzak hebben, continu verschillende brandjes blussen, alle ballen hooghouden en de hele tijd puzzelen met tijd. Toen de scholen gesloten waren, was mijn dochter net als alle kinderen thuis. Zij kan behoorlijk goed zelfstandig werken, dus ik kon zeggen: doe nu even je eigen ding. Maar ik had medelijden met alle mensen die jongere kinderen hebben en ook nog moesten thuiswerken. Ik merk dat het voor mij veel beter werkt als ik me op één ding kan focussen."

In bed zijn vrouwen altijd de afwachtende partij

"Ik ben geen stereotype vrouw denk ik, haha. Voor mij gaat dit helemaal niet op. Ik vind dat het in bed van twee kanten moet komen. Als het initiatief altijd van dezelfde persoon moet komen, dan is dat niet zo prettig voor de ander. Ik denk te weten dat de meeste mannen het waarderen als jij de eerste stap zet. Het is voor niemand leuk om naast een zeester te liggen. Het moet in bed – en überhaupt in je relatie – gelijkwaardig verdeeld zijn."

Als je een vrouw laat klussen, mietert alles in elkaar

"Mensen denken vaak dat ik heel handig ben, omdat ik Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven presenteer. Dan kom ik in een doe-het-zelf-zaak met een vraag en zeggen ze: dat weet jij toch wel? Maar ik ben dus he-le-maal niet handig. Als er thuis iets moet gebeuren, dan vraag ik altijd hulp aan andere mensen. Zij kunnen dat gewoon beter, maar misschien is het ook een beetje gemakzucht. Als je je ergens in verdiept, wordt het makkelijker en lukt ’t vaak wel. Maar het heeft niet mijn interesse om dingen te leren op klusgebied."

Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven is iedere werkdag te zien om 17:00 uur op RTL 4.

Het complete interview met Froukje de Both staat in Veronica Magazine nummer 8.

More content below the advertising