Foto: Mike van den Toorn

Freek Vonk werd meer dan tweeënhalf jaar geleden in zijn arm gebeten door een haai. In Veronica Magazine vertelt de bioloog dat hij nog steeds niet 100% is.

Tijdens de kerstvakantie staat Freek Vonk in Afas live met zijn show Dwars door de wildernis. Veronica Magazine kwam langs voor een interview over deze interactieve show voor jong en oud, maar het gesprek ging al snel over het grote litteken op zijn rechterarm. De avonturier liep deze wond meer dan tweeënhalf jaar geleden op toen hij werd gebeten door een haai.

Hoe gaat het nu met je arm, ruim tweeënhalf jaar later? Heb je nog last van die beet?
"Nee, ik heb er geen last meer van. Wel heb ik nog steeds geen gevoel in mijn huid, over de hele arm. Dat was sinds de beet al zo en het was ook het enige waar ik me een beetje zorgen over maakte; ik voelde mijn huid niet. De chirurg zei dat het vrij normaal was. Het gevoel kan terugkomen, maar ook niet."

Dus je kunt een brandende aansteker onder je arm houden, maar daar voel je niets van? 
"Dat voel ik echt wel. Want de dieperliggende zenuwen werken gewoon. Maar als ik mijn arm aai, dan voel ik niets. Knijp ik erin, dan voel ik het weer wel. Kippenvel heb ik dan weer niet. Wel op mijn linkerarm, niet op mijn rechterarm. Dat is alles. Dus eind goed, al goed."

Article continues after the ad

De avontuurlijke bioloog liet zich niet afschrikken door deze ervaring en blijft risico's lopen, al ziet hij dat zelf niet zo. 

Maar hou je er nooit serieus rekening mee dat je wordt gedood door een dier?
"Nee, dat doe ik niet. Want ik ga ervanuit dat ik met mijn kennis de situatie op juiste wijze kan inschatten. Daar vertrouw ik op. Mocht het toch eens misgaan, dan heb ik een geweldig leven gehad. Ik ben de hele wereld over gereisd, ik heb de mooiste dingen gezien. Maar ik wil nog heel veel dingen ontdekken, dus ik ben absoluut van plan nog een tijdje te leven."

Het complete interview met Freek Vonk staat in Veronica Magazine, nummer 49.

 

More content below the advertising