Freek Vonk op het strand voor Veronica Magazine
Source
Foto: Mike van den Toorn

Vanwege corona kan Freek Vonk niet op avontuur, daarom trakteerde Veronica Magazine de geliefde bioloog, en zijn varaan Johan, op een dagje aan het strand. 

De afgelopen vijftien jaar reisde Freek Vonk de wereld over en beleefde hij de spannendste avonturen. Vanwege corona zit hij, net zoals de rest van Nederland, zo veel mogelijk thuis. Hij blijft echter positief en is een ster in relativeren. "Gelukkig kan ik mezelf goed vermaken en weet ik hoe het is. Of je nu thuis zit in lockdown zit of in een junglekamp tussen de slangen, in beide gevallen kun je niet zo veel."

Geen corona in de jungle

Vanwege zijn werk, mag Freek Vonk nog wel reizen, maar dat zijn zeker geen snoepreisjes. "We zijn vorig jaar nog naar Namibië, Mexico en de Azoren geweest. Dat mocht en kon, ook omdat wij tijdens die reizen het overgrote deel van de tijd in de middle of nowhere zitten. De vlucht en die ene nacht in het hotel van de stad waar je landt, zijn het gevaarlijkst. Maar in de jungle of op de savanne loop je weinig kans op corona." 

Zwarte mamba

Tijdens zijn avonturen is hij ook nooit bang. "Ik heb een risicovol beroep, maar ik kan die gevaren beheersen. Als ik een zwarte mamba probeer te vangen, ben ik dus niet bezig met angst, maar met mijn kennis, met wat ik kan. Als je dat niet doet en te veel met de dood bezig bent, ga je fouten maken, neem je verkeerde beslissingen. Dus ik ben er niet mee bezig."

Article continues after the ad

Vrij lullige dood

En als er toch iets zou gebeuren, dan kan hij terugkijken op een bijzonder leven. "Ik ben zo dankbaar voor wat ik allemaal heb mogen zien en doen… Als ik morgen onder een bus kom, heb ik écht een fantastisch leven gehad. Al zou dat een vrij lullige dood zijn voor iemand die met haaien en krokodillen heeft gezwommen."

Het complete interview is te lezen in Veronica Magazine nummer 14.

More content below the advertising