Naast een hapje Chinees houdt Frans Bauer ook van vechtfilms en Bruce Lee is natuurlijk een favoriet. In Frans Bauer in China verdiept hij zich met zijn vrouw Mariska in Kung Fu.

Kung Fu is verweven met de Chinese cultuur en deze vechtkunst werd wereldberoemd dankzij Bruce Lee. In de vierde aflevering van Frans Bauer in China bezoekt de volkszanger samen met Mariska de stad Hong Kong. Bruce Lee heeft hier een groot deel van zijn leven gewoond en Frans kan het niet laten om een bezoekje te brengen aan de tempel waar Enter the Dragon is opgenomen en daar krijgt hij ook nog eens een lesje Kung Fu. 

More content below the advertising

In Hong Kong ontmoeten Frans en Mariska ook de voorzitter van de fanclub van Bruce Lee en de twee krijgen een tour langs een aantal belangrijke locaties uit Lee's leven, waaronder het toilet van zijn oude middelbare school; dé plek waar de carrière van Bruce Lee begon. 

Frans Bauer in China is vanavond te zien om 21.35 uur op NPO 1.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.