In het nieuwe seizoen van Evenblij maakt Vrienden ontmoet hij zijn grote idool Sting en wordt hij fan van André Hazes. Ook kletst hij met Oudejaars-cabaretiers.  

Net zoals Peter van der Vorst bezoekt Frank Evenblij de grootste nationale en internationale sterren. In tegenstelling tot Peter neemt Frank geen blad voor de mond. Hij voert scherpe en eigenzinnige gesprekken met zijn gasten en gaat op zoek naar de overeenkomsten en tegenstellingen. Hij bleek bijvoorbeeld heel veel gemeen te hebben met André Hazes. "Van André Hazes ben ik een echte fan geworden. Ik bewonder hem en word vrolijk van hem.”

Sting

Stiekem is het ook een manier voor hem om zijn idolen te ontmoeten en in het nieuwe seizoen leert hij Sting beter kennen. "Met Sting ontmoette ik mijn grootste idool. Daarvan wordt wel eens gezegd dat het tegenvalt, toch is het een van de meest bijzondere momenten in mijn leven."  Naast Sting en André Hazes ontmoet Evenblij ook de Noorse thrillerauteur Jo Nesbø, de Nederlandse Hollywood-regisseur Roel Reiné, en vlogger Nikkie (Tutorials) de Jager.

Oudejaars

Het nieuwe seizoen eindigt met de special Evenblij met het oudejaar. In deze aflevering ontmoet hij cabaretiers die de oudejaarsconference hebben gedaan, zoals Youp van ’t Hek, Herman Finkers en Hans Sibbel. Met elkaar kijken ze terug op gedenkwaardige conferences en blikken ze vooruit op 31 december.

Evenblij maakt vrienden is vanaf 24 december dagelijks te zien om 22.50 uur op NPO 1Evenblij met het oudejaar is zaterdag 29 december om 23.30 uur te zien op NPO 1.

De thriller Glass draait nu in de bioscoop. Veronica Magazine ging naar Londen om met regisseur M. Night Shyamalan te praten over dit vervolg op Unbreakable en Split.

M. Night Shyamalan brak door met The Sixth Sense en sindsdien zijn de verwachtingen torenhoog. Even leek het alsof hij de magie verloren was, totdat hij Hollywood opnieuw veroverde met de thriller Split, over de schizofrene schurk Kevin die drie meisjes heeft ontvoerd. Zoals verwacht had M. Night weer een verrassing voor de kijker in petto. Aan het einde dook David Dunn op, Bruce Willis' personage uit Unbreakable, al die tijd bleken we dus te kijken naar het vervolg op deze superheldenfilm!

In Londen vertelt hij aan Veronica Magazine dat die verrassing niet uit het niets kwam. "Het idee om die twee bij elkaar te brengen, zat al in mijn eerste versie van Unbreakable. Ik had een verhaal geschreven met aan de ene kant David, een superheld, en aan de andere kant Kevin, een monster. Ik wilde echter ook vertellen over het huwelijk van David, maar daar was geen tijd voor omdat de door Kevin ontvoerde meisjes in gevaar waren.”

In Glass komen de hoofdpersonen uit Unbreakable en Split samen. De held David Dunn (Bruce Willis), de schurk Mr. Glass (Samuel L. Jackson) en het monster Kevin (James McAvoy). Omdat er zoveel jaar tussen de films zat, had dit een probleem kunnen worden. Want wat als de acteurs helemaal geen zin hadden in een vervolg?

Volgens de regisseur viel dat heel erg mee en was iedereen erg enthousiast. "Zij bleven mij juist vragen wanneer we weer een film gingen maken. Dan stond ik voor een stoplicht en stond ineens Sam naast me en riep: ‘Wanneer doen we nou dat vervolg, motherfucker?’ En toen ik voor die eindscène in Split bij Bruce aanklopte, hapte hij meteen toe."

Glass draait nu in de bioscoop. Het volledige interview met M. Night Shyamalan staat in Veronica Magazine. 

Het niveau van Raiders of the Lost Ark wordt net niet gehaald, maar Indiana Jones and the Temple of Doom is net zoals het eerste deel een geweldige avonturenfilm.

Indiana Jones komt na een incident in een nachtclub terecht in een klein dorpje dat geterroriseerd wordt door een levensgevaarlijke sekte. De sekte heeft een magische steen gestolen en de kinderen van de dorpelingen ontvoerd om als slaaf te werken. Samen met nachtclubzangeres Willie Scott en de bijdehante gids Short Round probeert Indy de steen terug te stelen en de kinderen te redden.

Het is zo goed als onmogelijk om Raiders of the Lost Ark te evenaren en dat wisten Steven Spielberg en George Lucas ook wel. Met Indiana Jones and the Temple of Doom hebben ze het daarom iets anders aangepakt. De avonturenfilm is nog steeds een spectaculaire achtbaanrit vol prachtige special effects, maar dit vervolg is ook een stuk duisterder. Gelukkig zorgt hulpje Short Round voor de komische noot, zodat de film niet té duister is. 

Om 20:00 uur op SBS6.