Sprookje voor volwassenen

Alle sprookjesfiguren komen samen in deze leuke en bijtende verfilming van de populaire musical Into the Woods.

Een echtpaar wil graag een kind en vraagt een gemene heks om een vloek te verbreken. De heks is bereid dit te doen als het stel de bossen in gaat om een aantal bizarre opdrachten uit te voeren. Tijdens het uitvoeren van deze taken komt het echtpaar allerlei sprookjesfiguren tegen, zoals Assepoester en Roodkapje, waar ze het al snel mee aan de stok krijgen. 

Op Broadway is Into the Woods enorm populair en de musical werd net zoals Les Misérables verfilmd tot een grootschalige Hollywoodfilm. De scherpe randjes van het verhaal werden er toen wel afgehaald waardoor Into the Woods qua komische toon een beetje tussen wal en schip valt, maar de film ziet er prachtig uit en de liedjes blijven nog lang in je hoofd zitten.

 Om 20:30 uur op Net5.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.