In The Wolf of Wall Street schittert Leonardo DiCaprio als doorgesnoven geldwolf en regisseur Martin Scorsese toont dat hij nog steeds een van de beste filmmakers is. 

Jordan Belfort wordt in 1987 geïntroduceerd in de wereld van het snelle geld door de gehaaide beurshandelaar Mark Hanna. Belfort begint op zijn 26e zijn eigen firma en al snel verdient hij bijna een miljoen dollar per week. De jonge miljonair leeft een wild leven vol gestoorde feesten, snelle wagens, ladingen coke, doorgesnoven prostituees en heel veel bedrog. Terwijl zijn vrouw thuis op hem wacht, zoekt Belfort naar nieuwe manieren om nog rijker te worden.

Article continues after the ad

Martin Scorsese is de meester van de misdaadfilms en ook al is The Wolf of Wall Street meer een comedy/drama, Scorsese weet ook raad met het levensverhaal van beurshandelaar Jordan Belfort. Veel verschil is er ook niet tussen Belfort en de maffiosi uit Scorseses klassiekers zoals Casino en Goodfellas. Leonardo DiCaprio schittert als Belfort en voegt de juiste dosis charme toe zodat het personage niet een al te grote eikel wordt. 

Om 20:30 uur op RTL 7.

More content below the advertising