Actieklassieker van een gouden duo

Arnold Schwarzenegger en regisseur James Cameron zijn een gouden combinatie. Net zoals The Terminator en Terminator 2: Judgement Day is hun derde film True Lies ook een klassieker. 

Harry Tasker leidt al vijftien jaar lang een dubbelleven. Hij vertelt zijn vrouw Helen dat hij een saaie baan heeft als vertegenwoordiger, maar eigenlijk is hij een superspion. Helen is haar saaie leventje zat en gaat zelf op zoek naar avontuur, waardoor Harry dit keer niet alleen de wereld moet redden, maar ook zijn huwelijk. 

More content below the advertising

Een lange tijd was True Lies met 120 miljoen dollar de duurste film ooit gemaakt. Regisseur James Cameron pakte flink uit met grote explosies en spectaculaire stunts. Ook Schwarzenegger is in topvorm als een Amerikaanse James Bond en met Tom Arnold als grappige sidekick valt er voldoende om te lachen. Het resultaat is een ijzersterke actiefilm van het gouden duo Cameron en Schwarzenegger. 

Om 20:30 uur op Veronica.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.