Transformers: The Last Knight is waarschijnlijk de laatste Transformers-film van Michael Bay. De actieregisseur neemt op een spectaculaire manier afscheid van de filmreeks. 

Optimus Prime belandt op Cybertron en komt oog in oog te staan met zijn maker. Ondertussen worden de Transformers op aarde gezien als vijanden en opgejaagd door het Transformers Reaction Force. Uitvinder Cade Yeager en kolonel William Lennox blijven de Autobots steunen en proberen hen te beschermen, maar wanneer Cade een magisch voorwerp in handen krijgt, wordt hij ook een doelwit. 

More content below the advertising

Michael Bay is de koning van de hersenloze blockbusters. Zijn films kijk je als je even niet na wil denken en gewoon wil genieten van uitbundig spektakel. Transformers was daarom ook de ideale filmreeks voor de actieregisseur en met The Last Knight maakte hij zijn vijfde, en waarschijnlijk ook laatste, film in de serie. Bay pakt als vanouds weer groots uit en het ingewikkelde verhaal dient alleen als kapstok voor de meest spectaculaire actiescènes. 

Om 20:30 op Veronica.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.