Aan superheldenfilms geen gebrek in de bioscopen. DC geeft echter zijn eigen draai aan het mateloos populaire genre met Suicide Squad!

In Suicide Squad wordt de wereld weer eens bedreigd door een superschurk, deze keer in de vorm van een demonische heks die luistert naar de naam Enchantress. Normaal een mooi klusje voor Batman of Superman, maar de Amerikaanse overheid heeft een ander idee om de dreiging te stoppen. In ruil voor strafvermindering moet een aantal collega-schurken, waaronder de maniakale Joker en zijn al even gestoorde vriendinnetje Harley Quinn, het gezamenlijk opnemen tegen de demonische dreiging. Maar het middel is misschien wel erger dan de kwaal!

Article continues after the ad

 

Ondanks dat Suicide Squad werd neergesabeld door de pers, was het een regelrechte hit aan de bioscoopkassa’s. Dat is vooral te danken aan Margot Robbie (I, Tonya). Haar vertolking van de even charmante als psychotische Harley Quinn sleept de kijker moeiteloos door de mindere momenten van deze opgeblazen superheldenfilm. Een vervolg op Suicide Squad is al in de maak, maar wij kijken dan ook vooral uit naar de geplande solofilms waarin Margot Robbie opnieuw in de geschminkte huid zal kruipen van de prettig gestoorde Harley!

Je ziet Suicide Squad vanavond om 20.30 uur op Veronica.

More content below the advertising