Voor iedereen die houdt van een lekker ruimteavontuur

Deze derde moderne Star Trek-film is leuker dan de voorgangers dankzij een sterk script van acteur Simon Pegg. 

De bemanningsleden van de Enterprise worden tijdens een reddingsmissie aangevallen door de moordlustige Krall. Deze mysterieuze vijand heeft een geschiedenis met de Federatie en wil wraak nemen op zijn vijanden. De Enterprise crasht op de planeet Altamid en de bemanning moet een manier zien te vinden om te ontsnappen en te voorkomen dat Krall zijn verschrikkelijke plan uit kan voeren. 

Je zou het niet zeggen maar Star Trek Beyond had aardig wat opstartproblemen. Regisseur J.J. Abrams besloot Star Wars: The Force Awakens te gaan regisseren en hij werd opgevolgd door Roberto Orci. Toen Orci ook vertrok, omdat de filmstudio weinig vertrouwen in hem had, ging de klus naar Justin Lin, van de Fast & Furious-films. Acteur Simon Pegg, die de rol van Scotty speelt, mocht het scenario herschrijven en maakte er een verhaal van voor de fans en voor iedereen die houdt van een lekker ruimteavontuur. 

Om 20:30 uur op Veronica.

Het Nederlands elftal doet het goed in The Nations League en als het team vanavond afrekent met Frankrijk is Oranje weer een stuk dichterbij de finale. 

Met een thuiswedstrijd in de Rotterdamse Kuip lijkt Oranje in het voordeel te zijn en dat kan het team van Ronald Koeman goed gebruiken in de wedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk. Na eerder verloren te hebben met 2-1 moet het elftal zich nu herpakken en de Fransen zien te verslaan. Dan is gelijkspel met Duitsland voldoende om de poule te winnen en door te gaan naar het finaletoernooi van de Nations League volgend jaar juni. 

Nations League: Nederland - Frankrijk begint om 20:25 uur met de voorbeschouwing en de wedstrijd is live te volgen vanaf 20:45 uur op NPO 1.

Narcos begon met de jacht op drugsbaron Pablo Escobar. Zijn dood was echter niet het einde van de drugsoorlog, maar het begin. Die strijd vindt in het vierde seizoen plaats in Mexico. 

Na drie seizoenen Narcos was het verhaal van de drugshandel in Colombia wel verteld, dus verleggen de makers hun terrein in deze opvolger/spin-off. De titel Narcos: Mexico geeft duidelijk aan waarheen precies. Perfect voor de liefhebbers van wat voorafging, want het stramien is hetzelfde. Opnieuw een verhaal over de opkomst van een kartel en de politiemannen die hun best doen om de drugsbazen achter slot en grendel te krijgen.

Maar ook handig voor wie hier wil aanhaken, want het verhaal begint helemaal vanaf het begin, in de jaren tachtig. We zien hoe een ambitieuze smokkelaar, gespeeld door Diego Luna, met veel succes zijn vakgenoten verenigt. Dat leidt er onder meer toe dat een Amerikaanse narcotica-agent, gespeeld door Michael Peña, met zijn gezin verhuist naar Guadalajara om dit nieuwe syndicaat kapot te maken.

Narcos: Mexico is vanaf vandaag te zien op Netflix.