Na het zien van Lock, Stock and Two Smoking Barrels wilde iedere filmmaker Guy Ritchie zijn. Met Snatch bewees de Brit dat hij de meester is van de stijlvolle misdaadfilm. 

Turkish en zijn maatje Tommy zijn het zat om kleine klusjes uit te voeren voor grote criminelen en bedenken een plan om hogerop te komen, daarvoor gaan ze op zoek een bokser voor een illegaal gevecht. Ondertussen wordt er een grote diamant gestolen door Franky Four Fingers en dat maakt van deze juwelendief een doelwit. Het duurt niet lang voordat iedereen de diamant wil bemachtigen. 

Article continues after the ad

Guy Ritchie's Lock, Stock and Two Smoking Barrels zette de toon voor hippe, snelle, komische misdaadfilms in de jaren '90. Talloze filmmakers probeerden deze klassieker na te maken, maar het was Guy Ritchie zelf die met Snatch bewees dat hij de meester van het genre isHij doet geen moeite om het wiel opnieuw uit te vinden en doet er gewoon een schepje bovenop, waardoor Snatch zelfs nog leuker, harder, sneller, gewelddadiger, komischer, hipper en beter is dan Lock, Stock.

Om 20:30 uur op RTL 7.

More content below the advertising