Guy Ritchie is de meester van de komische misdaadfilm

Na het zien van Lock, Stock and Two Smoking Barrels wilde iedere filmmaker Guy Ritchie zijn. Met Snatch bewees de Brit dat hij de meester is van de stijlvolle misdaadfilm. 

Turkish en zijn maatje Tommy zijn het zat om kleine klusjes uit te voeren voor grote criminelen en bedenken een plan om hogerop te komen, daarvoor gaan ze op zoek een bokser voor een illegaal gevecht. Ondertussen wordt er een grote diamant gestolen door Franky Four Fingers en dat maakt van deze juwelendief een doelwit. Het duurt niet lang voordat iedereen de diamant wil bemachtigen. 

More content below the advertising

Guy Ritchie's Lock, Stock and Two Smoking Barrels zette de toon voor hippe, snelle, komische misdaadfilms in de jaren '90. Talloze filmmakers probeerden deze klassieker na te maken, maar het was Guy Ritchie zelf die met Snatch bewees dat hij de meester van het genre isHij doet geen moeite om het wiel opnieuw uit te vinden en doet er gewoon een schepje bovenop, waardoor Snatch zelfs nog leuker, harder, sneller, gewelddadiger, komischer, hipper en beter is dan Lock, Stock.

Om 20:30 uur op RTL 7.

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.

De Wereld Draait Door

- Speelfilm over het leven van Tolkien. J.R.R. Tolkien is de schrijver van meesterwerken als The Hobbit en The Lord of the Rings. Zijn leven wordt nu verfilmd. Aan tafel: Diederik van Vleuten, al sinds zijn twaalfde bewonderaar, en Cor Blok, kunstenaar. 

- Songs in the Key of Life: Claudia de Breij. Vanavond is Claudia de Breij te gast. Zij kiest een lied bij het thema 'Verlies van een naaste'.

More content below the advertising

- Tafeldame: Cécile Narinx

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Giel Beelen (foto). Radio-dj Giel Beelen werkte zich de afgelopen tijd uit het zweet voor maar één doel: een sixpack. De afgelopen vijftig dagen kon je hem volgen in zijn extreme weg ernaar toe en vandaag is de grote dag van onthulling. 

- Vrienden Orlando Boldewijn en advocaat Sébas Diekstra. Het is een jaar sinds de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam, die via de homodatingapp Grindr afsprak met Roy B. Na een week werd hij levenloos in het water gevonden. 

- Diederik Jekel. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel struint het internet en de bladen af op zoek naar gadgets, tech nieuws, proefjes en doet daar op dinsdag uitgebreid verslag van. 

 

Jinek

- Een vooruitblik op de finale van The Voice of Holland met Ali B en Anouk.